News Ticker

About

Bluesnrootscorner is gelanceerd uit liefde voor de muziek. Met cd-recensies, concertverslagen, video’s van live optredens van nationale en internationale acts en met aandacht voor wat zich in het regionale afspeelt.

Mag ik jullie voorstellen:

jan bluesnight2015Mijn naam is Jan van Eck, Geboren in Goor en door mijn werk bij de NS, sinds 1983 woonachtig in Enschede. Mijn muzikale smaak was op jonge leeftijd behoorlijk stevig, Led Zeppelin, Deep Purple, Nazareth maar gaandeweg ontdek je ook in die stijlen de blues en dat heeft zich doorontwikkeld naar hoofdzakelijk blues maar ook andere stijlen hebben mijn aandacht, van jazz, americana, bluegrass tot klassiek, alles valt en staat met mijn gemoedstoestand.

De greep van de muziek werd nog eens versterkt door de toenmalige NiX BBBluesclub in Enschede, tegenwoordig NiXenMeeR, een organisatie die mij na aan het hart ligt. Daar ben ik ook begonnen met het filmen van optredens (altijd met toestemming van de muzikant) en later ook de fotografie kant en van daaruit is ook het radioprogramma ‘een uurtje van nix’ bij EnschedeFM ontstaan, later opgevolgd door BluesnRoots Corner bij Radio Duivenstraat. Inmiddels zijn daar ook nog Very ‘eavy, Very ‘umble en VAN ECK DRAAIT DOOR bijgekomen. Muziek, a way of life.

herbertEven voorstellen: Herbert Schluter, geboren en getogen in Enschede. Muziek kreeg voor mij betekenis toen ik Bruce Springsteen ontdekte en daarna ontwikkelde dat zich richting rock en metal, zoals Iron Maiden, Metallica, Dio, Warlock en consorten.

Enkele jaren geleden ontmoette ik een vriend van vroeger die mij introduceerde bij de toenmalige NiX BB Bluesclub – waar ik Jan van Eck ook ontmoette, net als een heleboel andere mooie mensen met 1 gezamenlijke passie: goeie muziek die met overtuiging gemaakt en gespeeld wordt. Ik zing zelf maar bezoek dus ook regelmatig optredens waar ik dan een ’stukkie’ over schrijf. Ook krijgen we als redactie regelmatig nieuwe albums toegestuurd ter recensie en ook daar schrijven we dan over.

Muziek… passie, emotie en bevlogenheid. Daar leef ik voor.

martin van der velde
Martin van der Velde, woonachtig in Rolde Drenthe. Ik werd al op jonge leeftijd met het bluesvirus besmet. Ik ben bijna 40 jaar actief als bassist in een aantal blues bands en kom door mijn begeleidingswerk regelmatig in contact met allerlei bluesartiesten. Je kan eigenlijk wel stellen dat ik constant met deze muziek bezig ben.

Mijn belangstelling ligt voornamelijk bij Chicago-, Texas- en Westcoast blues, maar ook Delta blues weet me te boeien. Het liefst loop ik tegen obscuur en of onbekend werk aan, waarbij mij het altijd om de authenticiteit gaat. Voor mij staat gevoel ver boven techniek. Wat is er dan leuker om zo’n productie met anderen te delen door er een aantal woorden aan te wijden. Gelukkig kan dat via Bluesnrootscorner.

francesFrances Leusink, woonachtig in Enschede. Muziekliefhebber pur sang. Ondanks haar drukke leventje met werk, kinderen en kleinkinderen, vindt zij zo nu en dan tijd om enkele verslagen/recensies te vertalen. En zij is als fervent concertganger en ceedeetjeskoopster, ook niet te beroerd om haar mening over een cd te verkondigen. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. Deze keukenprinses mag ook graag onder het genot van net ontdekte muziek, het inwendige van vrienden verzorgen met altijd weer verrassend voedsel welk al net zo gevarieerd is als haar muzieksmaak.

Mijn naam is Herman Keverling Buisman, sinds kort gepensioneerd, woonachtig in Veendam. Sinds onze kinderen groot zijn geworden heb ik de tijd om naar live concerten te gaan en later kwam daar de fotografie bij. Ik maak graag kennis met de bands/artiesten en heb al een aardige kennissenkring daarin opgebouwd. Ben veelvuldig op facebook actief en heb al recensies geschreven /foto’s ingestuurd voor Bluesmagazine, 3voor12 Drenthe en Bluesbreeker. Door goed contact met zaal/kroegeigenaren probeer ik dmv mijn reportages verbindend te werken tussen zalen, muzikanten en muziekliefhebbers. Hier bij BLUESnROOTS CORNER krijg ik de mogelijkheid om mij in te zetten voor de meer noordelijke concerten/festivals.

3 Reacties op About

  1. Goeie website mensen! Kwam ik tegen doordat ik af en toe via google kijk of er af en toe nog iets over Little Willie Littlefield wordt geschreven. Door Martin dus! Als jullie ooit eens een special over Willie in Radio Duivenstraat willen maken, dan wil ik graag langskomen met een stel hele mooie live opnamen van Willie uit wat voor mij zijn topjaren waren (jaren 80).

  2. Leuke recensie van onze CD 30 Blues Promotion Dongen, we zijn zeer vereerd met deze review. Helaas zijn de namen van de bezettingen van deze bands niet volledig meer bekend, het was al een hele toer om alles uit te pluizen zo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.