News Ticker

Dieter van der Westen Band in de Kleine Willem , Enschede

Eén van de beste albums, ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre’ is één van de lyrische commentaren waarmee het nieuwe album Me and you van de Dieter van der Westen band werd ontvangen. (Johnnysgarden) Ook muziekmagazine OOR sprak over “een koesterplaat”, en Bluesmagazine zou niet verbaasd zijn als “het album het goed zou doen in de VS”.

Nog maar anderhalf jaar speelt de Dieter van der Westen band op festivals en in theaters in Nederland. Onlangs presenteerde ze hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het album werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart.

Frits magazine beschrijft Van der Westens stem als een “mix tussen een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young”. Meerdere recensies uiten zich in vergelijkbare bewoordingen en inderdaad is Van der Westen beïnvloed door Knopfler en Young, maar ook door Bruce Springsteen en Tom Waits. Daarnaast voegt Van der Westen ook nog andere muzikale ingrediënten toe aan zijn composities. Door zijn werk met de Nederlands/Marokkaanse groep Kasba, waar hij al twintig jaar mee speelt en producer van is, mengt hij Noord-Afrikaanse ritmes en klankkleuren in zijn eigen nummers en creëert zo een eigen herkenbare stijl.

De Dieter van der Westen band vermengt Americana, Folk en Wereldmuziek. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende opzwepende Americana.

De Dieter van der Westen band bestaat – naast de naamgever – uit broer Eric van der Westen (Contrabas, o.a. Martin Fondse, Sezen Aksu), Aron Raams (Electrisch gitaar, o.a. Gare du Nord, Paul de Leeuw), Gijs anders van Straalen (Drums, o.a. Wouter Hamel, Room Eleven), Joost Abbel (Dobro en Banjo) en Mirte de Graaff (Viool)

Dieter van der Westen werkte in het verleden o.a. samen met Blof, The Lau, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en het Metropool orkest.

Datum: 1 November 2019
Locatie: Willem Wilmink Theater, Enschede, zaal Kleine Willem
Aanvang: 20:30
Entree: €17,50 (15,– + 2,– service kosten)
Kaarten bestellen kan hier

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.