News Ticker

Duketown Slim in Lambooijhuis

Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op het traditionele gitaarwerk en het bekende geluid van de deltablues.
Idaho
Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke bluesgeschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk. Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze Bossche bluesman als hij op de speelstoel gezet wordt. Hij siert het genre met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel.

In Nederland, Duitsland en verschillende plekken in de Verenigde Staten bracht Duketown Slim in het verleden zijn muziek en inmiddels is hij woonachtig in het oosten van het land. Van daaruit vult hij de jukejoints en bluesfestivals van de lage landen met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel. Voor ieder liefhebbend, luisterend bluesoor zeker een aanrader om eens te gaan bewonderen.

(Imco Ceelen is een liefhebber met de blues in zijn hart. Van blues met een rocky randje tot heerlijke rootsblues. Naast de bluesharp beheerst Imco ook de gitaar en is hij behelst met een geweldige bluesstrot. – www.bluesmagazine.nl)

(Goed en gedegen gitaarspel, gedreven zang en overtuigende presentatie. Een van de weinige blanke mannen die deze zwarte muziek niet verloochend. En dat doet hij zeker solo niet, dan is ‘ie eigenlijk op z’n best. Introductie is hier eigenlijk niet meer nodig. bluesman in hart en nieren dus. – de rode pimpernel)

(Duketown Slim klinkt inderdaad ouder dan hij oogt. Met de ogen dicht zou er net zo goed een 60-jarige neger op het podium kunnen staan. Je verwacht geen blanke dertiger bij een strot als deze. – 3voor12)

Vrijdag 8 mei
Locatie: Lambooijhuis, Hengelo
Aanvang 21:00
entree gratis

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.