News Ticker

Jeffrey Halford & the Healers New King of Country on Tour.

Dat schreef NO DEPRESSION over Jeffrey Halford & The Healers CD Lo-Fi Dreams. Was het maar waar… maar JohTheMa Promotions doet zijn best.

De uit San Francisco afkomstige singer-songwriter Jeffrey Halford, maakte op zijn vorige albums Kerosene (1999), Hunkpapa (2001), Railbirds (2005) en Broken Chord (2007) trefzekere melodieuze blues roots rock. Samen met zijn band The Healers herrees het gezelschap in 2015 compleet uit het niets, als een Phoenix uit de as met de CD Rainmaker.

Rainmaker was, volgens Popmagazine HEAVEN, het beste album wat hij tot ver maakte. Gevolg was een promotie tournee door de Benelux en Duitsland in 2016. Daarop terugkijkend sommige songs, die nu plaats hebben genomen op zijn CD Lo-Fi Dreams, werden al op houdbaarheid getest tijdens de EU tournee 2016.

Lo-Fi Dreams mag dan ook gezien worden als het resultaat van die energieke maar bovenal vermakelijke live shows. Halford doet dit met The Healers, de voortreffelijk rhythm sectie, bestaande uit producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en bassist Bill Macbeath (Alvin Youngblood Hart, Carlos Guitarlos). Lo-Fi Dreams is een ijzersterke plaat geworden. Ieder liedje past in het totaalverhaal. Tekstueel en muzikaal ook live dik in orde. Halford’s zang en voortreffelijk gitaarspel zijn de kers op de slagroomtaart. Jeffrey Halford mag je misschien daarom wel het retro product van de huidige San Francisco Beatnik subcultuur noemen.

OOR (NL)
Jeffrey Halford maakt verzorgde rootsmuziek, in diverse hoedanigheden. Met zijn vorige album Rainmaker heeft Halford in Nederland de nodige vrienden gemaakt. Die club zal door de kwaliteit van Lo-Fi Dreams alleen maar toenemen.

LUST FOR LIFE (NL)
In de rug gedekt door een uitmuntende, tweekoppige ritmesectie excelleert Halford met een gedreven voordracht en gitaren die twangen in de beste country- en sliden in de oudste bluestraditie. Met het overtuigende pleidooi voor geweldloos protest, Good Trouble, toont hij zijn engagement. Elvis Shot The Television en Door # 3 etaleren zijn laconieke visie op Amerika. Maar in de meeste van deze ijzersterke en bij vlagen meeslepende songs manifesteert Halford zich als een onverbetelijke zwerver en romanticus, die hopeloos verliefd wordt op iedere serveerster die hij tegenkomt. (Herman van der Horst)

Tour Schedule:
zaterdag 18 augustus 2018 Oldeberkoop Le Brocope NL
zondag 19 augustus 2018 Ossenisse t Schallemaaj NL
maandag 20 augustus 2018 Breda Cafe Bel-Air NL
woensdag 22 augustus 2018 Bergeijk Farmconcert @ De Hutten NL
donderdag 23 augustus 2018 Homburg Mandy’s Lounge DE
vrijdag 24 augustus 2018 Amsterdam Café Belcampo NL
zaterdag 25 augustus 2018 Haselünne Haseluenner Buehnen DE
zondag 26 augustus 2018 Helmond Lokaal 42 NL

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.