News Ticker

Jon F Klaver in Cafe Cactus

John-F. Klaver is gitarist, zanger en muziekdocent. Op 11-jarige leeftijd begon hij met gitaarspelen, geïnspireerd door Gary Moore, Jimi Hendrix en Robben Ford. Na zijn VWO-studie volgde John muziektheorie- en gitaarlessen aan de University of the Pacific in de USA. Terug in Nederland vervolgde John zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam. Daar kreeg hij les van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers. In 2007 formeerde John zijn trio, wat later zijn band zou worden.


In 2008 komt het eerst album getiteld ‘Jetpepper’ uit. Het tweede album ‘Coming Back For More’ komt uit in april 2011. Dit album was een groot succes en werd verkozen tot Best Dutch Blues CD 2011. Inmiddels wijden diverse vaktijdschriften artikelen aan John.
In 2011 wint John met zijn band ook de Dutch Blues Challenge en is daarbij gekozen tot Beste Bluesband van Nederland. Ditzelfde doet John nogmaals in 2013.
Het derde album ‘Wheels In Motion’ (November 2012), featuring bluesharpist Big Pete en drummer Even Jenkins, won een award voor Beste Bluesalbum van het jaar. Dit zorgde ervoor dat John en zijn band inmiddels bij de top van de Nederlandse Bluesbands behoren.
Album ‘The Edge’ komt uit in 2014 en is laat de ontwikkeling in sound en expressie duidelijk horen. Ook hier spelen diverse gastmuzikanten mee, zoals Bob Fridzema (hammond B3) en Efraim Trujillo (saxofoon). Matt Schofield zei niet voor niets: ‘John is one of the most interesting guitarists out of Holland I have heard for a while.’


2016 is het jaar waarin John zijn eerste Live-album presenteert. ‘Live at Blues Baltica’ is dit album getiteld en het is opgenomen door Deutschlandfunk. De enorme energie en expressie van John’s Live-optredens wordt goed weergegeven op dit album.
De John F. Klaver Band heeft inmiddels op diverse grote festivals gespeeld, zoals Moulin Blues, Ribs n Blues, IBC Memphis en Big Rivers. Ook als support act voor Dana Fuchs, Johnny Winter en Matt Schofield heeft John’s band opgetreden.
John heeft ook de eer om als enige Nederlandse gitarist lid te zijn van JTC-Guitar, waarvoor hij masterclasses en lespakketten samenstelt in de vorm van video’s. Door zijn intensieve opleiding en leservaring zijn deze masterclasses bestsellers op dit platform, en worden ook live-masterclasses en –clinics van John druk bezocht.

Donderdag 20 februari 2020,

koffie klaar en De Cactus open vanaf 20.00uur,

showtime 21.30uur. entree zelfs gratis!

Cafe de Cactus
Pastoriestraat 37
Hengelo Overijssel
7551 DJ Nederland

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.