News Ticker

Pieta Brown, 27 oktober, Amer

Liedjes van Pieta Brown dromerig en bezwerend

Pieta Brown komt zaterdag 27 oktober naar De Amer met een oeuvre dat ze in ruim vijftien jaar heeft opgebouwd. Zo lang is het geleden dat de Amerikaanse singer-songwriter haar eerste album uitbracht met hulp van Bo Ramsey, gitarist bij haar vader en muzieklegende Greg Brown. Ondertussen is Pieta Brown met Ramsey getrouwd en was hij nauw betrokken bij elk stadium van haar verdere carrière. Daarin was aanvankelijk plaats voor folkgetint werk, later bewoog ze zich in de richting van de rock om vervolgens terug te keren naar een meer intimistische benadering.

De mooie liedjes van Pieta Brown ademen een wat dromerige, bezwerende sfeer. Haar stijl ligt een beetje in de lijn van Lucinda Williams en Frazey Ford. Op haar laatste album Postcard (2017) is de gitaar van Bo Ramsey op de meeste nummers te horen, maar mede door de inbreng van een aantal gastmuzikanten is er sprake van een gevarieerd geheel. Het waren dan ook niet de eerste de besten die een bijdrage leverden. Wat te denken van Galexico, Mason Jannings, Mark Knopfler, Carrie Rodriguez, David Lindley, Eric Heywood, Caitlin Canty en The Pines?

Ook het vermelden waard: het liedje I Don’t Mind van Pieta Brown werd als Het Deert Me Niet in 2013 opgenomen door de Vlaamse zangeres Eva de Roovere.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@

Datum: Zaterdag 27 oktober 2018
Locatie: De Amer in Amen
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 19,00

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.