News Ticker

The Cadillac Kings 8 juni in Bad Bentheim

Het concertinitiatief Alternation in Jugendhaus Bad Bentheim presenteert samen met Blues-Vibrations-Concerten uit Bünde, de Cadillac Kings uit Engeland. Een band voor de jazz- en bluesvrienden in de regio en voor al diegenen die geïnteresseerd zijn in dampende Rock’n’R’n’B en graag de dansvloer betreden!
Het eerste concert van deze landelijke concertserie Blues Vibrations vindt plaats op vrijdag 8 juni 2018 vanaf 20:00 uur in Treff 10 in de Kirchstraße in Bad Bentheim.
De Cadillac Kings, die ooit al een daverend optreden in NiXenMeer, Enschede gaven, maken een tussenstop in Bad Bentheim op weg naar de Bluesnacht in Petershagen. Met piano, accordeon, gitaar, (contra) bas, drums en bluesharp beslaan ze een breed scala van verschillende jazz-, blues- en rockstijlen. Ze zijn toegewijd aan de swing en jump blues van de jaren 40 en 50 en mixen het met een snufje Rock’n’roll en Rock-A-Billy. Van de stukken van Louis Jordan, Joe Liggins of Wynonie Harris worden mooie uitvoeringen gemaakt, maar de meeste songs hebben ze zelf geschreven. Sinds de oprichting in 2000 waren zij de opener voor blues, rock & roots groten als John Mayall, The Fabulous Thunderbirds, Rod Piazza, Lazy Lester, Magic Slim, Lil’Ed & His Blues Imperials, RJ Mischo, Louisiana Red, Little Feat en Delbert McLinton. Ze hebben vele onderscheidingen ontvangen voor hun live-optredens en inmiddels hebben zij al vijfe cd’s gemaakt
Hun vijfde album “The Secret of My Success” werd in december 2016 benoemd door de Independent Blues Broadcasters Association in het Verenigd Koninkrijk als een van de “beste 3 releases vanaf 2016” (naast Kaz Hawkins & Joe Bonamassa).
Als één van de ondersteuners van de organisatie, zal Geert-Hermann Meyer, ook met zijn band BlueSpam zijn opwachting maken in het voorprogramma van deze avond. BlueSpam biedt veelzijdige blues (rock) met harmonica! Een interessant voorprogramma met eigen werk van hun CD “What is mojo” en interpretaties van verschillende klassiekers! BlueSpam zijn: “Pappen” Geert-Hermann Meyer (bas), “Alex” Alexander Rosenhof (gitaar en zang), Heino Sluet (mondharmonica) en Frank Boestfleisch (drums). Alle vier de muzikanten zijn bekenden voor Bentheimers en Enschedeërs.

Locatie: Treff 10, Kirchstraße 10, Bad Bentheim, Duitsland
Zaal open 20:00
Aanvang: 21:00
Entree VVK: € 8,– online te verkrijgen
Entree Avondkassa: € 13,–

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.