News Ticker

Warren Haynes – feat. ChessBoxer & Jeff Sipe

Soms denk je dat je iemand door en door kent, maar dan blijkt diegene toch weer een verrassing in petto te hebben. Zo is het ook met het Warren Haynes. Deze Grammy Award-winnende artiest wordt door velen gezien als één van de hoekstenen van het Amerikaanse muzieklandschap. Hij speelde in drie legendarische blues/rock-bands – The Allman Brothers Band, Gov’t Mule en The Dead – en staat bekend als iemand die altijd op zoek is naar verbreding van zijn creatieve spectrum.

Met zijn nieuwe album Ashes and Dust en de gelijknamige tour doet hij precies dat. Hij ging een samenwerking aan met de Americana-formatie Railroad Earth en creëerde een plaat met akoestische arrangementen – met viool, banjo en contrabas – een rootsy soundscape en gevoelige zang.

“These songs were each very important to me when they were written, especially since some of them go so far back. They’re all visual memories and experiences of certain time periods that I tried to capture in song. They really represent a collection of memories in my life.” – Warren Haynes

In zijn Europese tour bundelt hij de krachten met het roots-trio ChessBoxer en de drummer Jeff Sipe. Dit keer geen gierende gitaren of stadionrock, maar een warm, persoonlijk optreden in de intieme setting van de North Sea Jazz Club.

Donderdag 19 november 2015
Deuren open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur
Staanplaatsen: € 27,50
Tickets

1 Reactie op Warren Haynes – feat. ChessBoxer & Jeff Sipe

  1. Het was een super optreden! Bijna van start tot eind genoten, op het instrumentale nummer Illness na, blij met m’n oordoppen. Het is ze vergeven, want de rest was top!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.