News Ticker

Bacon Fat Louis – The Glorious Gospel & Blues of Henry Sloan

Van Henry Sloan, deltablues muzikant, is weinig bekend. Sumiere informatie die beschikbaar is blijft beperkt tot zijn geboortejaar 1870 en dat hj Charlie Patton min of meer wat blues instructies heeft gegeven. Er zijn geen opnames van bekend. Met dit gegeven is Bacon Fat Louis aan de slag gegaan. Maar dan weggezet in deze tijd.

De jongens hebben er een pracht werkje van gemaakt, naast de songs zijn er de conversaties die de beleving van het verhaal op een sublieme manier versterken. Overigens zijn deze conversaties ook samengevat in een boekwerk met schitterende tekeningen maar daarvoor moet je wel de limited editie aanschaffen. Maar de cd zonder dit boekwerk zou een aderlating zijn.

De cd opent met zo’n prachtige spanning opbouwende conversatie dat niets menselijks hem vreemd is, angst, overwinning en mislukkingen, alles valt hem te deel. In andere gedeeltes komen heerlijke twee-richtings gesprekken voor met het gevoel dat Henry persoonlijk tot je spreekt. De teksten van de songs sluiten hier mooi op aan. De muziek? Zoals Bacon Fat Louis graag doet, stevig, rauw, lekker ongepolijst en zo nu en dan met heerlijke achtergrond zang. Waarschijnlijk zoals Henry het ook gedaan zou hebben, gezien een quote over hem waarbij hij de snaren met een mes bespeelt en daarbij zegt, play it loud.

Bacon Fat Louis is in staat geweest Henry Sloan een smoel te geven, die waarschijnlijk dicht bij de waarheid ligt.

Als je in deze tijd van de downloads en spotify het aan durft een cd met een prachtig boekwerk af te leveren, getuigt dat van lef en bevlogenheid, die beloond mag worden met hoge verkoop cijfers en dan niet alleen vanwege de lef, uiteraard ook vanwege de kwaliteit van de composities, niets dan lof dus!!!

Een aanrader voor elke rechtgeaarde blues liefhebber, en een mooi kado om tijdens de komende feesten weg te geven.

1 Reactie op Bacon Fat Louis – The Glorious Gospel & Blues of Henry Sloan

  1. Dat klinkt geweldig! Mooie recensie, trouwens! Complimenten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.