News Ticker

Big Mike and the Booty Papas – The Hustle is Real

In 1995 waren zij nog de sensatie van de internationale blues scene en toch hier in Nederland niet echt bekend. Daar kon wel eens verandering in komen met de tour die in juli/augustus in Nederland plaats vindt met de promotie van Big Mike’s nieuwe schijf The Hustle is Real.

De band rond Michael “Big Mike” Ventimiglia (lead guitar, vocals) is opgebouwd met Glen “Cuzz” Hutchinson (bass, vocals), Chris “C.C.” Crider (Lead guitar, vocals), Ed Smith (Sax), Keving Redding en Greg Swewart (drums). Naast deze bezetting zijn er nog diverse gastmuzikanten aanwezig alsmede het 54 koppige Gospel Movement Choir.

De opener Spreadin’ the news is al een veel belovende start, blues met een flinke dosis funk, mooi gitaar werk met een op dreff zijnde Ed op sax, dit swingt de pan uit. De veelzijdigheid valt bij nummer twee, I may be crazy, direct op, hier alvast een voorproefje van een met jazz gelardeerd bluesje met een vette B3 opgevuld. Akoestisch en puur blues is het prettig in het gehoor liggend If you lose your money opgefleurd door David Ragsdale op de viool. Trouble Blues doet mij qua sound denken aan de Backbones, die vele grootten der aarde op hun tour in Europa hebben begeleid, een lekker slepende blues met Walter Scott op de B3 in de hoofdrol. Flying Pig, Stop doggin’ me around en C.C’s travelin’ blues hebben weer die jazzy invloeden in de stevige blues ingebouwd, stuk voor stuk topnummers. En dan is daar dan ook nog het 54 koppige koor in Oh Lord, inderdaad een gospel en wel een dijk van een gospel.

Deze 13 tracks tellende cd zal de meeste blues liefhebbers positief verrassen.

big mike
Tracklist:
01. Spreadin’ the news
02. I may be crazy
03. If you lose your money
04. Trouble Blues
05. Flying Pig
06. She’s fine
07. Get my dinner
08. One of these days
09. Stop doggin’ mje around
10. Oh Lord
11. C.C.’s travelin’ blues
12. Curtis Lowe
13. Pig snoot juke

Tourdata:
07/27/16 Paddy Murphy’s Irish Pub – Europe Tour – Rotterdam
07/28/16 Pier 32 – Europe Tour – Den Haag
07/29/16 Jazz Cafe Alto – Europe Tour – Amsterdam
07/30/16 Cafe Ruimzicht Leimuiden – Europe Tour – Leimuiderbrug
08/04/16 Bourbon Street – Europe Tour – Amsterdam
08/06/16 Jazz Comes To Town Epe – Europe Tour – Gelderland
08/06/16 Jazz behind the Beach – Europe Tour – Zandvoort

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.