News Ticker

Christian & the 2120’s – Wellknown Strangers

Een jaar geleden werd ik al lekker gemaakt met een promo single van Christian & The 2120’s, Asleep at the Wheel. Maar zoals meer muzikanten is ook Christian Smedstrom niet snel tevreden, zijn composities moesten nog wat aangescherpt worden, maar het was het wachten waard, bijna een jaar later is er dan eindelijk het nieuwe album Wellknown Strangers.
Het is een elf songs tellend album geworden met teksten over liefde, vrienden, familie maar ook over verlies, vijanden en dope, uit het leven gegrepen dus.

In de eerste track, Vampire, beschrijft hij hoe iemand je onder het mom van liefde, compleet leeg kan zuigen, dat wordt nog eens versterkt door de swampy muziek met zijn dwingende ritme. Asleep at the Wheel, is geen aanrader voor in de auto want voor je het weet ben je slachtoffer van deze titel. Dit nummer heeft mooie melodieën, met een minimalistische piano, daarbij opgeteld Christian’s wat weemoedige stem maakt het geheel helemaal af maar inderdaad ook het in slaap sussende gevoel. The One is een typisch 2120’s nummer, gruizig, stuwend, maar zeker geen 12 in een dozijn. Als de tekst wat zwartgallig is dan klinkt dat ook door in de muziek, zoals in Ain’t Goin’ to Heaven en Me and the Devil, toch één van zijn kwaliteiten. En kippenvel bezorgen heeft hij ook geen moeite mee, zoals hij Come Cry With Me bezingt met daarnaast een jankende gitaar ….. prachtig. Soms kan het er ook zeer stevig aan toe gaan zoals in Silver & Gold en Trouble, maar nooit over de top en het past gewoon bij het nummers. Ook meerstemmige nummers schuwt hij niet zoals in Hum en Runnin’ out of Love, ook beiden weer een genot om naar te luisteren.

Voor mij geldt hier dat Christian met zijn zeer herkenbare stem een prachtplaat heeft neergezet.
Duitsland heeft hem al in de armen gesloten, nu hopen dat ook Nederland dat gaat doen. Voor 2018 staat alleen nog maar 30/09 Clink Noord Hostel, Amsterdam (solo) in de agenda en dat is veel te magertjes.

Tracklist:
01 Vampire
02 Asleep at the wheel
03 The One
04 Ain’t goin to heaven
05 Hum
06 Me and the devil*
07 Come cry with me
08 Silver & Gold
09 The Fool
10 Trouble
11 Runnin out of love

Website Christian & the 2120’s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.