News Ticker

Jacques Mees – Sound Of The Sound

Tekst: Huub Bammens

Hij wordt wel de Bob Dylan van Tilburg genoemd, Jacques Mees. Hij treedt dan ook vaak op met liedjes van Dylan. Zijn stem verschilt maar in één ding van die van Bob, Jacques is wél te verstaan. Dat komt goed uit, want de vijf eigen verhalen op de EP Sounds of the South zijn het waard om gehoord én verstaan te worden.

Ik stel me het verhaal van het album als volgt voor: een man wordt vrijgelaten na een verblijf in de gevangenis (Sadder Prison) en rijdt met zijn motor (Bikerider) door de geluiden van het zuiden van de VS (Sound of the South) op weg naar zijn geliefde (Vera). Onderweg stopt hij bij een tankstation (Gasstation Junky) om de inwendige mens te versterken. Je zou er zo een film a’la Easy Rider van kunnen maken.

Bij the way: Dit verhaal verzon ik er zelf bij, geen idee, of dit ook Jacques zijn bedoeling was.

Sound of the South is een heerlijk lui klinkend americana album, veelal alleen Jacques met zijn verhalen en zijn gitaar. Zo af en toe kleuren wat andere instrumenten en stemmen mee, maar nooit opdringend. Dat past niet bij de muziek op dit album, dat Jacques zelf produceerde, samen met Rudie Verploegen en Martijn Kerkhofs.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.