News Ticker

Jetbone – Come Out And Play

Deze vijfmans formatie uit Zweden draait al even mee in de Zweedse Southernscene, maar dat is niet genoeg. Zij zijn namelijk nog altijd één van die goed bewaarde geheimen in Zweden. En daar moet verandering in komen, zo dachten de here. Huizen, werk, school en vriendinnen werden aan de kant gezet en er werd alles op alles gegooid voor de Rock ‘n’ Roll. 2017 Werden pakweg zo’n 200 gigs gegeven en tussendoor werd er gewerkt aan het nieuwe album Come Out And Play.

Het resultaat mag er zijn, Het lijkt of al die optredens nog meer energie bij de band heeft vrijgemaakt, de energie spat er vanaf met een groot ‘live’ gevoel. Ik hoor nu al de vergelijkingen die er worden geroepen, ik mis daar over het algemeen twee namen, maar dat terzijde. Ik vind het vergelijken namelijk helemaal niet interessant, daarmee doe je band te kort, de band moet je beluisteren en zelf beoordelen.

Het album zit, zoals al zei, vol energie, vet gitaarwerk met vlijmscherpe solo, een retestrakke ritmesectie en voor de variatie puike keyboard partijen.
Het album zit stevig in elkaar met een enkel rustpuntje maar dat zijn gelijk wel weer juweeltjes. De typische klank van de zang lijkt zo uit Amerika te zijn geïmporteerd en krijgt bij de rustpuntjes een mooie klank welke nog eens aangedikt worden door mooie klanken van de piano.

Met dit album gaan zij naar mijn smaak zeker Europa veroveren vooral Duitsland, Nederland en Spanje gaan voor deze muziek. Maar ook Amerika ligt met dit album met zijn typische southern sound in het verschiet. Zij doen zeker niet onder voor veel al gevestigde bands.


Tracklist:
01. Come Out And Play
02. Are You Ready?
03. It’s So Hard
04. Chickadee
05. Road in the Sky
06. Lady
07. Twisted Company
08. Not A Fool to Cry
09. Don’t Hold Me Back
10. Make This Song Together

Website Jetbone

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.