News Ticker

JJ Thames – Raw Sugar

JJ, opgegroeid in een arbeidersfamilie, werkzaam bij General Motors, kreeg thuis een klasieke en jazz opleiding mee en begon al op haar negende jaar met optreden. Rond haar achttiende werd zij de blues zingende beauty die wij nu kennen. Zij brengt een brede mix van soul en blues.

De cd wordt trouwens geopend door een geweldige gospel getiteld Oh Lord, waarbij zij heel fijntjes begeleid wordt door Ben Hunter en Joe Seamons, met mooi snarenwerk en backingvocals. Als Hattie Pearl begint denk je eerst even dat Night Bus City Limits gecoverd gat worden hetgeen dus niet het geval is, het schurkt er wel tegen aan met JJ in dezelfde felle opzwepende rol als toendertijd Tina Turner. Ook in I’m leavin’ brengt zij de soul weer tot leven, swingend, gedreven door het tempo van de piano en blaassectie om dan er verrassend een bluezy gitaarsolo van Eddie Cotton Jr door heen te gooien. Leftovers heeft een wat meer jazzy lading maar is echt geen restje, maar een gedegen nummer wat haar mogelijkheden alleen maar duidelijk maakt. Het wordt met Woman Scorned meer blues, lekker slow, waarbij behalve de keyboard veel invloed heeft, ook de backingvocals weer van belang zijn met een weer excellerende Cotton op gitaar. JJ laat horen dat zij een beste strot heeft, het kan hard en rauw zijn, maar ook heel gevoelig zoals op Only Fool Was Me en Hold Me. En voor de afwisseling wordt er ook een funky bluesje tussen door gegooid, Don’t Stop My Shine.

Raw Sugar is een prettig afwisselend album geworden en ik durf bijna te zeggen dat hier een nieuwe diva van de soul/blues op de deur klopt.

jj thames - raw sugar
Tracks:
01. Oh Lord
02. Hattie Pearl
03. I’m Leavin’
04. Leftovers
05. Woman Scorned
06. Only Fool Was Me
07. Bad Man
08. Hold Me
09. Don’t Stop My Shine
10. Don’t Feel Nothin’
11. Plan B (Abortion Blues)
12. Raw Sugar
13. Want To Fall In Love

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.