News Ticker

Lauren Andersen – Love on the rocks

Tekst: Herbert Schluter

Hou ik van muziek? Ja, daar durf ik wel met een volmondig ’JA’ op te antwoorden! Weet ik er veel van? Nee! Het lijkt wel of alles draait om een constante ontdekkingsreis waarbij je vaak, wanneer je buiten je muzikale comfort-zone rondstruikelt, op juweeltjes stuit.

Zo ook dit album van Lauren Anderson. Een dame waar ik eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord had, maar die toch al een mooie discografie en muzikale carrière op haar conto heeft staan. Een paar wapenfeiten: in 2015 werd ze verkozen tot Female Vocalist of the Year in de Midwest Music Awards, ze heeft geopend voor Beth Hart, Samantha Fish, Mike Zito en Walter Trout, haar eerste EP zag het licht in augustus 2014 terwijl haar eerste volledige album precies een jaar later in de schappen lag.

En nu was het tijd voor een nieuwe schijf, onafhankelijk geproduceerd en uitgebracht. Ze weet wel wat ze wil en kan, lijkt me zo. En dat ze iets kan is na het luisteren naar dit album wel duidelijk! Al meteen bij het openingsnummer grijpt haar stem me vast, een soort a-capella gospel waar de soul vanaf spat.

Het tweede liedje, meteen de titeltrack, begint wat relaxed en jazzy. Deed me een beetje denken aan het beheerste stemgeluid van Ana Popovic. Daarna gaat het gas d’r op en laat ze weer horen wat een geweldige strot ze heeft.

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel track 6, ’Just f**ing begun’ een heerlijk uptempo catchy liedje met een mooie tempo-wisseling in het refrein. Maar het hele album is een fraaie mix van goeie teksten, mooie arrangementen, een lekkere productie en last but not least de stem van Lauren Anderson.

Kortom, dit soort albums zijn iedere keer weer de kersen op de taart en ik ga deze dame zeker volgen! Een aanrader!

Trackinglist:
1 Keep on
2 Love on the rocks
3 Back to Chicago
4 The Way I Want
5 Holding me down
6 Just F***ing Begun
7 I’m Done
8 Stand Still
9 Your Turn

Website Lauren Andersen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.