News Ticker

Ledfoot – White Crow

Eerst even een kleine introductie voor diegene die Ledfoot niet kennen.

Ledfoot aka Tim Scott McConnell, singersongwriter en bespeler van de 12-snarige gitaar, begon eind jaren 70 als solo artiest, speelde tussendoor in de jaren 80 en 90 respectievelijk in de bands The Rockats en The Havalinas. In die tijd was het Bob Dylan die al zijn kwaliteiten zag en hem vroeg in zijn voorprogramma te spelen. Later zal hij ook nummers voor oa Sheena Easton en Bruce Springsteen (High Hopes) schrijven.

In 2006 begon zijn carrière als Ledfoot een vorm aan te nemen zoals op White Crow, 12-snarige gitaar, stompbox, slide, fingerpicking  daarbij opgeteld dat zijn open tunings in belangrijke mate zijn sound bepalen.

De term Dark Gothic Blues kwam mij niet echt bekend voor, maar deze omschrijving leer je kennen na het beluisteren van de CD. Dit is inderdaad duistere muziek met teksten waarin het nogal misgaat, zwarter kun je het bijna niet krijgen. Soms lijkt de muziek een vrolijker karakter te krijgen, maar dat blijkt alleen bij de intro te zijn zoals bij When an Angel Falls, na de intro is het weer inktzwarte muziek.

Het klinkt tegenstrijdig, maar van deze Dark Gothic Blues kan ik heel vrolijk worden, het is eens een wat andere sound, dus voor mij gaat het nummer Where I Lost Hope niet op voor wat betreft de blues.

Tracklist:

01 Dead Man Can Do
02 Right Down the Hole
03 This Wayward Son
04 Nobody
05 You`ve Gone Astray
06 Where I Lost Hope
07 The Wrong Road
08 Little Dog
09 Ain’t Yet Been
10 When an Angel Falls

Website Ledfoot

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.