News Ticker

Lew Jetton & 61 South – Rain

In dit tijdperk waarin de meeste bands zo snel mogelijk een cd willen maken, daar heeft Lew Jetton & 61 South er twintig jaar over gedaan om de derde, Rain, te produceren. Het houdt in ieder geval de fans wel hongerig. En met deze schijf worden zij niet teleurgesteld.

De cd begint heel toepasselijk met het geluid van ‘u heeft een nieuw bericht’, behorend bij het nummer Who’s Texting you, een tekst over de gekte van het mobieltje, dag en nacht berichten dat geluidje greep ik ook automatisch naar de telefoon, ja ik heb er soms ook last van. De cd lijkt haast voor mij geschreven. Nummer twee, een shuffle, heet namelijk Move On Yvonne en had door mij geschreven kunnen zijn. Bij Mississippi Rain lijkt er goed in de keuken van Led Zeppelin gekeken te zijn, in grote lijnen heeft het een overeenkomst met When the levee breaks, zelfde sfeer, mooi uitgevoerd nummer. De cd blinkt uit in variatie. Van een gevoelig nummer als Lay Me Down, een opbeurende gospel Glory Train tot het humoristische al eerder genoemde Move On Yvonne en van laid back naar een stevig rockende blues.  Er staan twee covers op, de slow blues Feels Like Rain van John Hyatt, prachtig uitgevoerd en het evenzo mooie It’s Raining van Allen Tousaint met een geweldig zingende Lew Jetton alleen begeleid door J. Solon Smith op piano.

Op de cd bewijst Lew een goede gitarist te zijn met een zeer goede strot en voor de cd heeft hij een uitgebalanceerd team samengesteld die deze cd tot een zeer prettigemaakt.

Alle muzikanten op een rijtje:
LEW JETTON Vocals, guitar, ERIK EICHOLTZ Drums, DAN BELL Organ (1,3,4,6) Guitar (1), JAMES SULLIVAN Bass (1,2,3,4,6,7), OTIS WALKER Bass (5,8.9), SAM MOORE Guitar (4,6), ALONZO PENNINGTON Guitar (1,5,9), J. SOLON SMITH Piano (2,8,9,10), J.D. WILKES Harmonica (2,3), MIRANDA LOUISE Vocals (2,5), REVEREND JOANN GREEN Radio Preacher (5)

lew jetton - rain
Tracklist:
01. WHO’S TEXTING YOU
02. MOVE ON YVONNE
03. MISSISSIPPI RAIN
04. LAY ME DOWN
05. GLORY TRAIN
06. FEELS LIKE RAIN
07. DONE DONE IT
08. SANDY LEE
09. KEEPING ME AWAKE
10. IT’S RAINING

Release datum: 8 augustus 2016
Label: Coffee Street Records

Website Lew Jetton & 61 South

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.