News Ticker

Luca Kiella – Figure It Out

Tekst: Martin van der Velde

Luca Kiella, die als Luca Chiellini in Volterra ter wereld kwam is trots op het Italiaans bloed dat door zijn aderen stroomt, maar rond zijn vijfentwintigste realiseert hij zich dat wanneer hij een carrière in blues, funk en soul zal willen maken dat zijn mogelijkheden in Amerika veel groter zouden zijn dan in zijn geboorteland Italië.

En zo reist hij af naar Chicago om daar zijn heil te zoeken. En niet zonder resultaat, al snel lukt het hem om met een keur aan artiesten van verschillend pluimage als Buddy Guy, Sinead O’Connor, Popa Chubby, The Welch-Ledbetter Connection, Honey Island Swamp Band, Matt Schofield, Victor Wainwright, Lurrie Bell, The Kinsey Report, Deitra Farr, Lil’ Ed, Matthew Skoller, Carl Weathersby, Joanna Connor, Debbie Davis, Norah Jean Bruso, Wayne Baker Brooks en Claudette Miller het podium te delen.

Zijn verbintenis met Alligator recording artiest Toronzo Cannon geeft hem de mogelijkheid om wereldwijd te touren. Nu probeert hij het op eigen benen en is de zojuist verschenen EP Figure It Out een eerste kennismaking voor ons met deze zanger/toetsenist in de hoofdrol.

Slechts 5 tracks kent deze schijf, waarop hij met de vlot gespeelde pianoblues Ten O’ Clock Blues het dichts bij de authentieke blues blijft. Op Unnecessarily Mercenary, origineel van Jon Cleary, zijn eigen Figure It Out en Don Gibson’s I Can’t Stop Loving You lijkt zijn focus iets meer bij rhythm and blues te liggen. Dave Forte (basgitaar), Rick King (drums) en Aaron Weistrop (gitaar) begeleiden Luca Kiella voortreffelijk met ingetogen spel. Met een korte jazzy solo in I Can’t Stop Loving You toont Aaron Weistrop nog even aan dat we het hier met een zeer vaardig gitarist van doen hebben. Kiella besluit zijn debuut met het poppy klinkend So Many Questions waarop hij zichzelf op piano begeleidt.

Ik had nog wel wat meer willen horen van deze relatieve nieuwkomer binnen het bluescircuit. De toekomst zal het leren hoe zijn carrière zich zal ontwikkelen en of Luca Kiella een stap kan maken naar een major label binnen het genre, ondertussen doen we het met deze eersteling.

Playlist:

1.Ten O’ Clock Blues

2.Unnecessarily Mercenary

3.Figure It Out

4.I Can’t Stop Loving You

5.So Many Questions 

Website Luca Kiella

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.