News Ticker

Popa Chubby – Prime Cuts: The Very Best Of The Beast From The East

Tekst: Martin van der Velde

Popa Chubby, bij de burgelijke bestand bekend als Theodore Joseph Horowitz met geboortedatum 31 maart 1960, Bronx, New York behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Deze blueszanger en gitarist heeft zichzelf de eigenaardige artiestennaam Popa Chubby aangemeten wat een verbastering van pop a chubby, dat een erectie krijgen betekent. Maar tevens verwijst Chubby naar zijn imposante postuur, dat hij misschien te danken heeft aan het feit dat hij als zoon van een snoepwinkelier ter wereld kwam.

Op zijn dertiende begon hij te drummen om al snel, na het ontdekken van de Rolling Stones over te stappen naar gitaar. Zijn eerste live ervaringen doet hij op als gitarist in de New York punk scene, om vervolgens de overstap te maken naar zijn grote liefde, de blues, waarbij Chubby Jimi Hendrix, Cream en Led Zeppelin als grote voorbeelden in gedachten heeft. In 1992 komt zijn eerste cd uit, It’s Chubby Time is het begin van een enorme lijst aan uitgaves, die de 25 ruimschoots overstijgt.

Voor Prime Cuts: The Very Best Of The Beast From The East heeft Popa Chubby zelf een aantal tracks geselecteerd die zijn goedkeuring wegdragen. Er is enige overlap met de verzamel cd’s The First Cuts en de dubbel cd Ten Years With – The Best of, die beiden op Dixiefrog Records verschenen en The Hungry Years die door Blind Pig Records in de mark werd gezet. Uiteraard ontbreken Angel On My Shoulder, Hey Joe, Stoop Down Baby, Caffeine And Nicotine, Hallelujah en Daddy Played The Guitar niet op dit mooie overzichtsalbum, waarop we weer genoeg kunnen genieten van Popa’s stevige benadering van de blues. Na wat speurwerk in zijn omvangrijke archieven heeft hij ook nog eens twee niet eerder uitgebrachte tracks weten op te sporen, Go Fuck Yourself, waarop hij ondersteuning krijgt van zijn dochter Theodora Horowitz op viool en de afsluitende song There On Christmas.

Reden voor de fan van Popa Chubby om deze verzamelaar aan hun collectie toe te voegen om deze compleet te houden en een goede kennismaking voor mensen die nog niet zo bekend zijn met het materiaal van deze geweldige bluesgigant. Maar je zou je haast niet kunnen voorstellen dat die er zijn.


Tracklist:

01. Life Is A Beatdown
02. Angel On My Shoulder
03. Hey Joe
04. Stoop Down Baby
05. Sweet Goddess Of Love And Beer
06. San Catri
07. Caffeine And Nicotine
08. Grown Man Crying Blues
09. Go Fuck Yourself
10. Hallelujah
11. Somebody Let The Devil Out
12. I Can’t See The Light Of Day
13. Dirty Lie
14. Daddy Played The Guitar
15. There On Christmas

www.popachubby.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.