News Ticker

Serge Epskamp – Little Ships in open G

Tekst: Herbert Schluter

Ik had Serge Epskamp al een paar keer gezien als toetsenist, harpist en percussionist van Bacon Fat Louis, het high-power, high-energy boogie cigarbox garage-blues trio. Als je die nog niet gezien hebt, heb je zeker wat moois gemist! Maar waar BFL grossiert in het wat energieke en rauwere werk werd ik volkomen verrast door een solo-album van Serge genaamd ’Little Ships in open G’. Het is een album met 8 mooie, intieme luisterliedjes die de ene keer doen denken aan een zwoele, luie zomeravond, dan weer een verhaaltje vertellen of doordrenkt van emotie je een brok in de keel bezorgen. Wat mij betreft had ’t ook ’Little Gems’, kleine juweeltjes mogen heten, want dat zijn het wat mij betreft.

Of ze allemaal in een open G-Stemming worden gespeeld neem ik maar even aan, ik ben niet zo muzikaal, maar minimalistisch is het. Soms alleen met gitaarbegeleiding, soms aangevuld met bas en drum, maar die zijn slechts aanvullend en zeker niet overheersend. Genoeg ’tech-talk’, het gaat om de liedjes!

Het begin ’Damaged Beyond Repair’ verhaalt over het plotselinge einde van een relatie met de melancholieke regel ’my poor heart, squashed like a lemon’. De melodie klinkt als een zomermiddag, de tekst is hartverscheurend en hoe onwaarschijnlijk ook, het is een mooie combi.

Het derde liedje, ’Hundred Times Before’ bevat een prachtige zin, nl. ’We don’t seem to understand that we’re breaking Mother Earth just to live a whealthy live’.

Ik ga de liedjes niet allemaal beschrijven, maar een paar highlights wil ik er wel even uithalen, zoals ’Is This Love’ wat me in eerste instantie deed denken aan Bob Marley maar een geheel eigen gezicht heeft.
Ook ’Only Pure Love’ is zo’n liedje waarbij mijn voeten een eigen leven gaan leiden, gewoon lekker tappen.

’Sound of living’ begint lekker relaxed met alleen gitaar en bouwt daarna op naar een wat krachtig slot.
Het schijfje eindigt met het wat retorische ’Wonder Why (she is by my side)’, dat gevoel dat we allemaal wel eens hebben, waarom je partner nog altijd bij je wil zijn en hoe dankbaar je daarvoor mag zijn!

Kortom: Little Ships is precies dát, kleine muzikale scheepjes met van die kleine onderwerpen die in het grote, dagelijkse wereldgebeuren misschien niet zoveel impact hebben, maar waar je verrekt mooie liedjes aan overhoudt!

www.sergeepskamp.nl

2 Reacties op Serge Epskamp – Little Ships in open G

  1. ontroerend mooie songs in een prachtige vocale jas.

  2. The sound of living ! ontroerend mooi gedaan Serge

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.