News Ticker

Terry Robb – Confessin’ My Dues

Tekst: Martin van der Velde

Terry Robb draait al heel wat jaartjes mee in de specifieke fingerstyle gitaar blues scene, maar ook bij menig folk en country liefhebber gaat er een belletje rinkelen bij het horen van de naam. Op jonge leeftijd verhuist hij van Vancouver, Canada naar Pittsburgh, Pennsylvania om zich later definitief in Portland, Oregon te vestigen.

Op acht jarige leeftijd krijgt hij van zijn oom zijn eerste gitaar. De blues revival in de zestigerjaren spreekt Terry Robb bijzonder aan en al snel is zijn hart aan deze stijl verpand. Vanaf zijn twaalfde speelt hij in allerlei lokale bands. Hij volgt muziekonderwijs en via zijn leraar ontmoet hij Henry Vestine, gitarist van Canned Heat. Wanneer Henry Vestine zich in Oregon vestigt helpt Terry hem aan de nodige contacten. Als wederdienst vraagt Vestine hem tijdens een aantal optredens van Canned Heat in het noord westen van Amerika om met de band mee te spelen.

In dezelfde periode leert hij Curtis Salgado kennen, die dan in de band van Robert Cray speelt. Een ontmoeting met fingerpicking style gitarist John Fahey zet Terry aan om zich verder in deze specifieke stijl van gitaarspelen te ontwikkelen. In 1982 brengt hij zijn eerste single Psychedelta uit, die al snel wordt opgevolgd door het full album Next Window. Zijn derde uitgave Nice Try, uit 1987 markeert het moment dat hij het band gebeuren achter zich laat en als solist te werk gaat.

En dat is wat hij hoofdzakelijk nog steeds doet op zijn recente uitgave Confessin’ My Dues, waarop hij zichzelf op akoestisch en resonator gitaar begeleidt. Slechts op How A Free Man Feels, It Might Get Sweaty, Three Times The Blues, Confessin’My Dues en Keep Your Judgement laat hij zich adequaat begeleiden door contra bassist Dave Captein en drummer Gary Hobbs. Wat voor de nodige variatie op het album zorgt. Adam Scramstad zorgt op laatst genoemde song voor een elektrisch tintje door zijn bijdrage als slaggitarist op een elektrische gitaar.

Alle songs komen van eigen hand en met bij tijd en wijle virtuoos spel weet Terry Robb met Confessin’ My Dues weer een album uit te brengen dat van wereld klasse is, waarop blues en ragtime heerlijk samen komen. Een absolute aanrader!

Tracklist:

01. BUTCH HOLLER STOMP

02. STILL ON 101

03. HOW A FREE MAN FEELS

04. IT MIGHT GET SWEATY

05. HEART MADE OF STEEL

06. NOW VESTAPOL

07. DARKEST ROAD I’M TOLD

08. THREE TIMES THE BLUES

09. CONFESSIN’ MY DUES

10. DEATH OF BLIND ARTHUR

11. HIGH DESERT EVERYWHERE

12. KEEP YOUR JUDGMENT

13. BLOOD RED MOON

Website Terry Robb

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.