News Ticker

The Carnivaleros – Dreams are strange

Verandering van spijs doet eten, en dat geldt zeker ook voor muziek. Zo werd ik ook verrast door de The Carnivaleros. De mix van zydeco, tex-mex, country, ska en folk tot aan Oost-Europese invloeden toe, hebben mijn blik toch weer verrijkt. Bandleider Gary Mackender is onlangs weer verenigd met zijn vriend en formidabele bassist Karl Hoffmann. Samen met multi-instrumentalist Joe Fanning op electrische en akoestische gitaren, mandoline, Chris Giambelluca op banjo en Les Merrihew op de drums, vormen zij de hoeksteen van de band The Carnivaleros.

Hesitation Bridge opent al zo lekker met die trekzak met daarnaast de fingerpicking snaren met de daar bijbehorende tekst. In het Engels klinkt deze poëzie zo mooi, maar probeer onderstaande tekst maar eens in het Nederlands mooi lopend op de muziek, te vertalen, mij lukt dat niet:

Some folks born to follow some folks born to lead
Some folks live on nothing’ while others live on greed
All those things that you call yours aren’t really yours at all
We’re all in this together with our backs against the wall
It’s hard to let your hair down cast your doubts over the ridge
Until you’ve walked a mile across the hesitation bridge

Dat dromen vreemd kunnen zijn weten wij allemaal, maar Dreams Are Strange maakt het wel heel bont. Er staan ook enkele instrumentale nummers op waaronder het melancholische Tumacacori, Time Traveling en Donna’s Song, als ook de meer opzwepende gypsy-polka High Speed Yard Sale. Ook heel mooi zowel qua ritme in de muziek als tekst is Mamie Eisenhower, het verhaal in vogelvlucht van een meisje uit een welgesteld gezin tot First Lady van Amerika.

Het mag gezegd worden dat Gary Mackender op zijn accordeon samen met de anderen een prachtplaat hebben neergezet, waar ik nog heel vaak onderuit gezakt in een stoel van zal gaan genieten.

the carnivaleros
Tracks:
01. Hesitation Bridge
02. Dreams are Strange
03. The Chestnut Oak
04. Gonna Jump In a Hole
05. Mamie Eisenhower
06. Tumacacori
07. Who’s To Say
08. Moving On
09. The Red Maple
10. Wore Out My Welcome
11. Donna’s Song
12. Psychic Mary
13. Time Traveling
14. High Speed Yard Sale

Website The Carnivaleros

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.