News Ticker

The Hungry Williams – Brand New Thing

Tekst: Martin van der Velde

Op de release sheet van de cd ‘Brand New Thing’ van The Hungry Willams vermeld de band dat de gezamenlijke liefde voor vroege swingende Rock and Roll de leden van de band bij elkaar heeft gebracht en dat hoor je ook terug op deze eerste uitgave van The Hungry Williams, maar ze hebben in mijn opzicht sinds oprichting toch wel een stevige draai richting Rhythm and Blues gemaakt en de Rock and Roll iets achter zich gelaten of het moet het nummer ‘Wild Wild Young Men’ zijn waarop deze invloeden nog het meest terugkomt.

De band komt uit Milwaukee, Wisconsin, waar ze in de periode van december 2018 tot en met maart 2019 de opnames voor deze cd in de Makin’ Sausage Music studio en de Crown’s Nest Studio hebben vastgelegd. Drummer en bandleider John Carr heeft een aantal jaren geleden een groep muzikanten om zich heen verzameld, die dezelfde passie delen voor vroege rock and roll. Voor de cd ‘Brand New Thing’ is de band flink wezen grasduinen door oud blues en rhythm and blues materiaal van onder andere Dave Bartholomew, Eddie Do, James Crawford Jr., Wynona Carr en Jessie Hill en hebben deze zorgvuldig gekozen covers gecombineerd met eigen stukken, die in dezelfde lijn liggen.

De schijf telt vijftien compacte tracks waarop de blazers sectie, die uit Troy Leisemann (tenor saxooon), Julia Bustle (Bariton Saxofoon) en Bob Jennings (Bariton Saxofoon) bestaat een heerlijk tapijtje neerlegt waarover de solisten Joe Vent (gitaar) en Jack Stewart (toetsen) op zijn tijd heerlijk soleren. Troef van de band is Kelli Gonzalez die met haar kittig stemgeluid dit werk prima kan vertolken. Kortom, fijne ongecompliceerde rhythm and blues, die je qua sound mee neemt naar de jaren vijftig en swingt als een trein. Blijft nog de vraag hoe ze aan de opmerkelijke band naam zijn gekomen.

Tracklist:
01 Brand New Thing
02 Everybody Loves Me (Why Don’t You?)
03 Hook Line and Sinker
04 Where’s My Baby?
05 Whole Lotta Shakin’ Goin’ On
06 Baby Don’t Do It
07 Go on Fool
08 For You My Love
09 Wild Wild Young Men
10 Stick a Pin in the Voodoo Doll
11 No More Heartaches
12 It’s Raining Outside
13 Whip It on Me
14 When I Meet My Boy
15 Get Your Hat

Website: The Hungry Williams

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Blues N Roots Corner, The Netherlands - The Hungry Williams

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.