News Ticker

The Lasses – Undone

Tekst: Huub Bammens

Ik heb in mijn leven al veel uitvoeringen van ‘Who knows where the time goes’ gehoord. Van Nina Simone tot Kate Bush, van Eva Cassidy tot Judi Collins, allemaal namen ze een eigen versie op . En niet één kon er, wat mij betreft, tippen aan het origineel Van Sandy Denny uit 1967.

Toen hoorde ik deze week op het nieuwe album van The Lasses hun versie en die komt wel heel dichtbij. Helemaal anders natuurlijk, want gezongen met die twee schitterend mengende stemmen van Sophie en Margot, maar met dezelfde, wat wanhopig klinkende, emotie als in het origineel. En die hoorn halverwege, de rillingen liepen en lopen nog steeds over mijn rug.

En dan is dat nog maar één van de dertien songs op het album Undone van the Lasses, hun vierde album alweer. Het is een combinatie van liedjes uit het folk songbook en eigen liedjes, alles opgenomen met één enkele microfoon. Als je je ogen dicht doet, zitten de dames gewoon bij je in de kamer en staat die hoornist ergens in de gang.

De arrangementen, gemaakt door producer Janos Koolen, zijn heel klein gehouden, met een beetje gitaar, een strijkertje of een pianootje hier en daar, meer heeft de zang van de dames niet nodig. Sterker nog, op sommige nummers is er helemaal geen begeleiding.

Undone van the Lasses is daarmee een schitterende ode aan de menselijke stem. Het album komt eind deze maand uit. Heb ik nog één vraag voor de dames: Wanneer komen jullie in mijn huiskamer zingen???

Tracklist:
01 Undone in Sorrow
02 The Tide
03 Hunter Moon
04 Here Now
05 Bonnie George Campbell
06 Tipping it up to Nancy
07 The Blackest Crow
08 Motherland
09 Torn Screen Door
10 Lonesome Robin
11 Bowley’s Dance
12 Who Knows Where The Time Goes
13 What You Do With What You’ve Got

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.