News Ticker

The Mojo Stars – Under The Influence

Tekst: Martin van der Velde

De uit Vancouver, Canada, opererende band de Mojo Stars bestaat ondertussen al zo’n tien jaar. De band laat voor het eerst van zich horen tijdens het Vancouver Jazz Festival en is sindsdien een gevestigde naam in het Canadese bluescircuit. De band die hun repertoire put uit het oude blues en soul verleden combineert hun spel met rockelementen en heeft zo een heel eigen herkenbare sound gecreëerd.

Aanvankelijk speelt de band naast privé optredens veelal in het lokale club, café en casino circuit maar de release van hun eerste album, vol zelfgeschreven materiaal Devil’s Advocate maakt het mogelijk om ook op de affiche te staan van grotere evenementen. In zowel Amerika, Canada als Europa wordt het album goed ontvangen en krijgt zodoende de nodige airplay op lokale blueszenders.

Echter een jaar later ligt de band ineens voor een aantal jaren stil. Maar in 2013 brengen frontman en zanger Randy Clarke en gitarist Mark Rankin de band weer tot leven. In bassist Rob Marr en drummer Shawn Soucy vinden ze de juiste ritme sectie. Saxofonist Tom Gould en de twee toetsenisten Steve Soucy en Kenny Boychuck maken de band compleet.

Het zojuist verschenen album Under The Influence bevat naast zes studiotracks, die werden opgenomen in de Spirit Studios in Vancouver, Canada, een vijftal live tracks die werden vastgelegd in het Columbia Theatre in New Westminster, British Columbia, Canada. De band put uit een breed spectrum aan stijlen en weet het een en ander adequaat tot één geheel te kneden. Waarbij poprock (Stay A Little Longer) elementen met het gemak over gaan naar een soulvolle ballad (Why Didn’t You Know), om vervolgens weer een snufje country (Lost Love) en funk (Love, What Have You Done?) aan het geheel toe te voegen. Nooit is de blues (I Ain’t Feeling As Good As I Look, You Don’t Know Me and I Wish You Would) ver weg maar we komen hem hier niet in zijn puurste vorm tegen. Een gevarieerd album van een aantal technisch vaardige muzikanten, die soul, funk, rock, pop en blues geraffineerd met elkaar weten te verbinden, waarbij het opvalt dat de live en studio opnames prima bij elkaar aansluiten.


Tracklist:
01 Under The Influence
02 Why Can’t I Be True?
03 No Use in Crying (live)
04 26 Banks (live)
05 Stay A Little Longer
06 Lost love (live)
07 Why Didn’t You Know? (live)
08 I Ain’t Feeling As Good As I Look (live)
09 Love, What Have You Done?
10 Lock The Door Mama (live)
11 You Don’t Know Me and I Wish You Would

Website The Mojo Stars

1 Reactie op The Mojo Stars – Under The Influence

  1. Lovely review. Thanks so much!

    Mark Rankin, guitarist/songwriter with The Mojo Stars.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.