News Ticker

The Roomsounds – Elm St.

Tekst: Frances Leusinkengelse vlag

En dan schuift Van Eck weer een stapel cd’s achter de deur met de opdracht ‘Doe er iets mee Leusink’ en gehoorzaam als ik ben doe ik dat natuurlijk. Altijd eenverrassing wat ik nu weer te horen krijg.
Soms kost het me wat moeite erin te komen, moet ik een album een paar keer beluisteren, maar soms is het meteen raak. Dit album is zo’n meteen-raak-geval.

The Roomsounds. Ik kan er niets aan doen, maar als ik het album beluister is er meteen dat ‘seventies’ sfeertje wat me overvalt: altijd mooi weer, de geur van gemaaid gras, vriendjes (uiteraard met lang haar), plaatjes draaien, een stevige joint en alles pais en vree.
Waarschijnlijk in mijn herinneringen mooier dan de werkelijkheid was.

Elm St. is opgenomen in de wereldberoemde FAME Studios van Rodney Hall in Muscle Shoals. Hall hoorde de band via een vriend en was zo onder de indruk dat hij ze uitnodigde dit tweede album bij hem op te komen nemen.
Waren op het eerste album (The Roomsounds – 2012, ook héél fijn!) al heel duidelijk Keith Richards en Tom Petty invloeden te horen, dit tweede album bouwt deze sound nog verder uit: Beatles (Baby’s Got The Bluest Eyes), Big Star (Letters, Bad Situation), Tom Petty & The Heartbreakers (Don’t Give Up On Me), je hoort de liefde voor de klassiekers. Soms met die lieflijke sfeer van de jaren 60/70 dan weer stevig met de voeten in het heden.
Ook het opnemen in de FAME Studios werkte inspirerend, wetend dat zoveel grootheden daar óók aan het werk zijn geweest.

Een super fijn album, met liefde gemaakt, geïnspireerd door klasbakken zonder dat de band de eigen identiteit verliest. Klasse werk!

Ryan Michael – zang, elektrisch en akoestisch gitaar
Sam Janik – Elektrisch gitaar, achtergrondzang
Red Coker – Basgitaar, achtergrondzang
Dan Malone – Drums en percussie

the roomsounds - elm st
Tracklist:
1. Elm St.
2 Take It All Wrong
3 Letters
4 Bad Situation
5 What Do I Gotta Do
6 Lay My Head Down
7 Don’t Give up on Me
8 Wolf in Sheep’s Clothing
9 Baby’s Got the Bluest Eyes
10 Stray Dog
11 Win You Over

Website The Roomsounds

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.