News Ticker

Ticket West – Cab Driving Man

Tekst: Martin van der Velde

De broers Pascal en Walter Wilhelm, die respectievelijk gitaar en bas spelen brengen een jaar na het verschijnen van ‘High Class Horse’ een tweede album uit. Op ‘Cab Driving Man’ laten de mannen ook vocaal van zich horen, een rol die ze delen met gastmuzikanten Arjen Veldman en Michel ‘Harp Mitch’ Zwiers. De gezamenlijke liefde voor West Coast blues deed beide broers in 2017 besluiten om Ticket West op te richten. De jaren daarvoor hadden ze ieder hun eigen muzikale projecten. De band heeft sinds oprichting enkele bezettingswisselingen ondergaan. Zo heeft Kees van Herk recent de plaats op de drumkruk ingenomen. Voor de opnames van ‘Cab Driving Man’ is de band de Vuurland Studio van Ernst Grevink  in Utrecht in gedoken. De bijdrages van Harp Mitch zijn door Helmut Jakobs in zijn home studio in Duitsland vastgelegd en Nelson Rodrigues heeft in zijn studio in Portugal de opnames van Gerrit Ekkelenkamp aan het geheel toegevoegd. Een mooi internationaal gebeuren.

De schijf gaat van start met de shuffle ‘My Kind Of A Woman’, origineel van Elmore James, die hier, mede door het harpspel van Gerrit Ekkelenkamp in een Chicago blues uitvoering vol overtuiging wordt neergezet. Arjen Veldman neemt op Tabby Thomas ‘Hoodoo Party’ de vocalen waar. Het pianospel van Roel Spanjer geeft dit op een New Orleans beat opgebouwde nummer nog even extra cachet. Fraai chromatisch harmonicaspel van Gerrit Ekkelenkamp op ‘Don’t Have To Worry ‘(Greg Izar), waarop Walter Wilhelm met een iets breekbare stem de zang voor zijn rekening neemt. Magic Sam’s ‘I Don’t Want No Woman’ wordt door Pascal Wilhelm van snedig gitaarwerk voorzien. Dan is het al weer tijd voor de volgende gast Harp Mitch, die met ingetogen harmonicaspel het kalm en sfeervol gespeelde nummer ‘Boogie Blues’ van passende begeleiding weet te voorzien. Ook het daarop volgend ‘Mess Around’ is van eigen hand. Het tempo gaat op deze groovy track flink omhoog en Pascal perst vlammend snarenspel uit zijn gitaar. Op ‘Second Hand Love’ (Cousin Joe) is er een hoofdrol voor Roel Spanjers weggelegd, alleen al het prachtig gespeelde intro laat horen dat we het met een geweldige pianist van doen hebben. Harp Mitch zet als zanger en harmonicaspeler een stevige versie van ‘Low Down Dog’ neer. Hij beschikt over een heldere krachtige stem en ook zijn harmonicaspel staat als een huis. Zowel Michel ‘Harp Mitch’ Zwiers als Gerrit Ekkelenkamp zijn in het verleden verbonden geweest aan Ticket West en laat beide mannen ook nog eens goede vrienden van elkaar te zijn, dat maakt dit project nog eens extra bijzonder. Gerrit laat zijn chromatische harp spreken op Eddie Taylor’s ‘Bad Boy’. De titelsong van de cd ‘Cab Driving Man’, die van eigenhand is laat mij door het gitaarspel van Pascal denken aan Magic Sam. De band besluit het album met een swing ‘Whola Lotta’ Love’, de sound van de West coast blues, de stijl waarmee de band een aantal jaren geleden ooit begon.

De band laat op ‘Cab Driving Blues’ horen dat het afgelopen jaar hard gewerkt is aan het repertoire en ruimte is gegeven voor andere bluesstijlen, waarbij de sound van Ticket West nog heel herkenbaar is.  

Tracklist:
01 My kind of woman
02 Hoodoo party
03 Don’t have to worry
04 I don’t want no woman
05 Boogie Blues
06 Mess around
07 Second hand love
08 Low down dog
09 Bad boy
10 Cab driving man
11 Whole lotta’ love

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.