News Ticker

Ticket West – High Class Horse feat. Harp Mitch

Tekst: Martin van der Velde

Op 22 mei 2020 bracht Ticket West feat. Harp Mitch de cd High Class Horse uit. Zeer waarschijnlijk zou de release van dit kleinood op een feestelijke wijze gevierd worden, maar corona gooit roet in het eten. Ook een geplande tour in mei, met de Amerikaanse bluesartiest Dylan Bishop moet vanwege de crisis in de koelkast.

Ticket West bestaat sinds begin 2017, zanger en harmonicaspeler Gerrit Ekkelenkamp vind op dat moment in gitarist Pascal Wilhelm, bassist Walter Wilhelm en drummer Enzio Rossa de juiste begeleiders om zijn Westcoast blues verder gestalte te geven. Gerrit Ekkelenkamp had al de nodige ervaring opgedaan in de Highway Rhythm and Blues Gang en de Westcoast Party. Al snel volgen de eerste optredens van Ticket West en weet de band zodoende naam in het blues circuit te maken.

Wanneer Gerrit Ekkelenkamp naar Portugal emigreert neemt de ervaren zanger en mondharmonicaspeler Michel ‘Harp Mitch’ Zwiers de opengevallen plek in en is de band weer compleet. Met de zojuist verschenen High Class Horse levert de band een schijfje af waarop duidelijk wordt wat we live van Ticket West mogen verwachten. Energieke Westcoast blues met een ferme knipoog naar Chicago blues. Op de vlot groovende openingstrack Backdoor Santa komt Nathan James uit Californië met snedig gitaarspel ondersteunen. Deze track verscheen al eerder op Bluesnews Collection Vol. 14, een compilatie uitgave van het Duitse Bluesnews Magazine, die bij het december nummer was ingesloten. Maar ook Pascal Wilhelm weet met heerlijk snarenwerk te overtuigen in de daaropvolgende pittige shuffle I’m Trying. De vlot gespeelde Jumpblues High Class Horse is geschreven door de gebroeders Wilhelm en is tevens titel van het album. Cubano Jump gaat van start met roffelend drumwerk van Enzio Rossa en ontpopt zich tot een groovy instrumental met verrassende ritmische overgangen. Reason Why I Drink en It’s Obdacious shuffelen er beide danig op los, waar de eerste een hoekige en puntige benadering krijg, daar swingt de tweede als een trein. Harp Mitch vult de solo ruimtes in met vakbekwaam diatonisch en chromatisch harpspel. Na een prima uitvoering van Willie Dixons Too Many Cooks neemt Pascal Wilhem op niet onverdienstelijke wijze de zang over in het akoestisch gespeelde Call Me. Klaas Vermeulen komt op harmonica ondersteunen. Harp Mitch, zichzelf ondersteunend met harmonica en handclaps sluit de schijf op smaakvolle wijze af.

Na vierentwintig minuten en tweeëntwintig seconden zijn we door de cd heen, dat zou het enige puntje van kritiek kunnen zijn maar daarvoor hebben we dan weer de repeat knop, die dat euvel dan weer oplost.

Tracklist:

  • 01 Backdoor Santa
  • 02 I’m Trying
  • 03 High Class Horse
  • 04 Cubano Jump
  • 05 Reason Why I Drink
  • 06 It’s Obdacious
  • 07 Too Many Cooks
  • 08 Call Me
  • 09 Another Man Done Gone

Website Ticket West

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.