News Ticker

Tip Jar – One Lifetime

Release datum: 19 februari 2021
Label: Shine-a-light Records/ Coast To Coast
Format: CD DigiPack, Vinyl

Zo viel er op de dag dat ik 60 jaar geleden ter wereld kwam, een pracht kado op de mat, het nieuwe album One Lifetime van Tip Jar. Mooier kan je dag niet beginnen na het horen van de CD.

Nog steeds verbaas ik mij er over dat bij het uitspreken van de naam Tip Jar, ik nog steeds vele blikken met een groot vraagteken zie. En hoe is dat in godsnaam mogelijk, muzikanten die in Texas op festivals een geliefde act zijn, op beroemde podia als Greune Hall en Luckenbach hebben gestaan en in ons kikkerlandje nog te weinig bekend.

Zij verdienen beter want ook met dit nieuwe album, waarbij zij de randjes van de americana opzoeken, waarbij zelfs jazzy invloeden niet worden geschuwd (The Right Words met Gilad Atzmon op clarinet en Harold Spaan op tuba), zetten zij weer een dijk van een album neer. Het eerste nummer geeft in ieder geval in deze tijd van beperking het goede voorbeeld, Go On To Get Lucky. En met wat daar op volgt, van melancholisch tot een vrolijke oppepper, zoals Kiss Me met opzwepende viool van Joost van Es, krijg je een album met zoveel variatie met fijne muziek en mooie vocalen dat je het gevoel krijgt alle sores achter je te laten. Gewoon lekker onderuit zakken, luisteren, en in mijn geval met een whiskey erbij en genieten maar, TOP album!! – Jan van Eck

Track List:
01 Go On To Get Lucky 3:20
02 Something I Said 3:16
03 Kiss Me 2:42
04 Dreamer’s Dream 4:36
05 Best Year Of Your LIfe 4:15
06 Find Your Way 3:41
07 Tell Me Something 5:15
08 Amsterdam Rain 3:56
09 One Lifetime 3:37
10 Falloing Angel 3:56
11 The Right Words 3:52

Website Tip Jar

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.