News Ticker

CD van de week in Ongehoord: Backwood Spirit – Fresh From The Can

Naast de vele (nieuwe muziek) die er langs komt bij Radio Duivenstraat in ONGEHOORD, nu ook elke week een album van de week. Van maandag t/m vrijdag van 17:00 tot 18:00 en op maandag ook van 18:00 tot 19:00.

In de week van 17 mei t/m 21 mei: Backwood Spirit – Fresh From The Can

Backwood Spirit werd opgericht in Örebro, Zweden, door gitarist en songwriter Kent Engström. Na het schrijven en maken van demo-opnames van nummers met verschillende muzikanten, werkte Engström samen met oude muziekgenoot en drummer Joje Lindskoog (Crossroad Jam, Waving Corn) om een ​​band samen te stellen.
Eind 2015 bundelden de twee hun krachten met zanger Göran Edman (Yngwie Malmsteen, John Norum) om de opname van een album te starten. Tobias Åslund werd aangetrokken voor het orgel en klavierwerk in de studio, samen met Niclas Boson op bas. Later werd Boson lid van de band, maar wordt nu vervangen door Mats Berglund. De line-up werd gecompleteerd met Peter Emilson, eveneens met een verleden in Crossroad Jam, op keyboard.

Toen drummer Joje in 2018 besloot de band te verlaten, werd hij tijdelijk vervangen door Binge (november, Mårran). Sinds 2020 zit Joje weer achter de drums en samen met de rest van de bende sterk betrokken bij de opnames van het tweede album van de band.

In de stijl van classic rock en bluesy hardrock weerspiegelt de muziek van Backwood Spirit de muzikale wortels van de leden.

Guitars/bass – Kent Engström
Vocals – Göran Edman
Keyboards – Peter Emilson
Ludwig Drums – Joje Lindskoog
Bass – Mats Berglund

ONGEHOORD bij Radio Duivenstraat, te beluisteren via:
https://www.radio.duivenstraat.net
https://www.bluesnrootscorner.nl
https://tunein.com/radio/Radio-Duivenstraat-s242897/
https://radio.garden/listen/radio-duivenstraat/ntHk5OeR

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.