News Ticker

CD van de week in Ongehoord: Ida Mae – Click Click Domino

Naast de vele (nieuwe muziek) die er langs komt bij Radio Duivenstraat in ONGEHOORD, nu ook elke week een album van de week. Van maandag t/m vrijdag van 17:00 tot 18:00 en op maandag ook van 18:00 tot 19:00.

In de week van 19 juli t/m 23 juli: Ida Mae – Click Click Domino

Het nieuwe album van Ida Mae (Chris Turpin en Stephanie Jean), Click Click Domino, opvolger van hun veelgeprezen EP ‘Raining For You’ vorig jaar, staat vol met een intense mix van vieze bluesgitaar en smachtende toetsen met onafscheidelijke harmonieën vermengd tot een heerlijke indierock waarbij zij de steun krijgen van Marcus King, Jake Kiszka (Greta Van Fleet) en Ethan Johns. Met dit album treden zijn in de voetsporen van acts als The Kills, The White Stripes en Hozier om er maar een paar te noemen.
De plaat is geïnspireerd door hun transatlantische reizen tijdens de release van hun veelgeprezen debuutalbum ‘Chasing Lights’. Gedwongen door de pandemie om hun tour af te breken, eindigden ze afgelopen voorjaar met het schrijven en opnemen van dit album in hun huis in Nashville terwijl ze in quarantaine waren. Chris Turpin van Ida Mae, nam de productie op zich, nadat hij zijn vaardigheden in de loop der jaren had verbeterd door Ethan Johns, T Bone Burnett, Ryan Hadlock, M Ward en meer te observeren. Het album bevat opwindende gastoptredens van Marcus King en Jake Kiszka van Greta Van Fleet op een paar nummers, en Ethan Johns neemt plaats achter de drums.

ONGEHOORD bij Radio Duivenstraat, te beluisteren via:
https://www.radio.duivenstraat.net
https://www.bluesnrootscorner.nl
https://tunein.com/radio/Radio-Duivenstraat-s242897/
https://radio.garden/listen/radio-duivenstraat/ntHk5OeR

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.