News Ticker

CD van de week in Ongehoord: Skylar Rogers – Firebreather

Naast de vele (nieuwe muziek) die er langs komt bij Radio Duivenstraat in ONGEHOORD, nu ook elke week een album van de week. Van maandag t/m vrijdag van 17:00 tot 18:00 en op maandag ook van 18:00 tot 19:00.

In de week van 18 januari t/m 22 januari: Skylar Rogers – Firebreather

De in Chicago geboren zangeres Skylar Rogers volgde de succesvolle blauwdruk die bijna een eeuw geleden was gemaakt door Ma Rainey, dé koningin van de blues, door origineel materiaal te verzamelen
en met een team van top muzikanten als haar begeleidingsband, haar visie op de blues verspreiden dmv “Soul Rockin’ Blues”.

Haar nieuwe album, “Firebreather”, bevat tien nieuwe nummers die haar leven weerspiegelen tijdens haar jeugd in de moeilijkste buurten van Chicago en de invloed van muziek die door die regio stroomt van St. Louis naar Memphis, naar Nashville en weer terug naar de Windy City. Het album werd opgenomen bij Sawhorse Studio’s in de wijk Dutchtown in de zuidelijke stad St. Louis, bekend om de retro-indierockproductie van Jason McIntyre, De sessies maakten goed gebruik van de gespierde dubbele gitaaraanval van Stephen J Hill en Marty Gibson en de strakke ritmesectie van Jerry Ewing op bas en drummer “Disco Fuzz” Bradley Arl. Het muzikaal vakmanschap van toetsenist Pete Zimmer stelt Rogers in staat om zich vocaal uit te leven en haar dynamische bereik uit volle borst te gebruiken.

De release datum is 29 januari en deze week alvast met enkele nummers te horen in ONGEHOORD bij Radio Duivenstraat, te beluisteren via:
www.radio.duivenstraat.net
www.bluesnrootscorner.nl
https://tunein.com/radio/Radio-Duivenstraat-s242897/
https://radio.garden/listen/radio-duivenstraat/ntHk5OeR

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.