News Ticker

CD van de week in Ongehoord: Voltage – It’s About Time

Naast de vele (nieuwe muziek) die er langs komt bij Radio Duivenstraat in ONGEHOORD, nu ook elke week een album van de week.

In de week van 08 t/m 12 juni: Voltage – It’s About Time

Op vrijdag 1 mei heeft Voltage een nieuw album uitgebracht, getiteld ‘It’s About Time’. Het is het derde volledige album dat de band onder leiding van frontman Dave Vermeulen uitbrengt. Zoals we van de band uit Helmond gewend zijn, bevat ook dit album Southern Bluesrock op zijn best.

‘It’s About Time’ is opgenomen in de Uncle Gabe’s Sound studio in Eindhoven en is een coproductie van Voltage en producer Gabriel Peeters. Dave vond het tijd om terug te gaan naar waar zijn liefde voor muziek ooit begon: met z’n vieren in een ruimte, live opnemen, press ‘record’ en werken met de beste take. Als tegenhanger van wat er in de mainstream wereld gaande is, snelle muziek die makkelijk scoort. In slechts zes dagen werden de elf nummers opgenomen. Dave: “De plaat is voor 90% live ingespeeld. Nadat we de Tribute to Tom Petty-tour hadden gedaan, hebben we destijds een aantal tracks op die manier opgenomen en dat klonk goed. Die live-vibe wilden we nu ook graag hebben. We deden ongeveer vier takes per track. Je legt dan natuurlijk wel een bepaalde druk op jezelf, maar juist daardoor ging iedereen heel scherp en gefocust de studio in en dat bracht het beste in ons allemaal naar boven.”

Nieuw bloed

Vlak voor de Tom Petty-tour sloten gitarist Ruard Sanders zich aan bij Voltage, terwijl bassist Kai Liebrand zich een jaar eerder bij de band had gevoegd. Beiden zijn goedgeschoolde muzikanten met een bak aan ervaring en een eigen mindset en stijl. Dave: “Zij zijn echt een toevoeging. Ruard speelt slide gitaar en ik kan hem zijn ding laten doen, geef hem zijn muzikale vrijheid om het op zijn eigen manier in te kleuren. Daarom zijn we samen ook veel gaan schrijven voor dit album, en dat is succesvol gebleken,” aldus Dave. “Kai is een hele eigen bassist en heeft een goede klik met onze drummer Bart. Zij voelen elkaar feilloos aan. Hij is ook een goede backing vocalist, past zich goed aan op mijn zang. Hij is een echt rauwdouwer en een meester in zijn vakgebied.”

Je eigen pad volgen

Het thema van de plaat is eerlijk zijn, bij jezelf blijven en mooie verhalen vertellen. Dat wordt gelijk duidelijk bij het openingsnummer van het album. De tekst van ‘The Last Time’ gaat over dat niemand je kan weerhouden om te doen wat je wil en hoe je dat wil. Wat dat betreft is ‘It’s About Time’ bijna een conceptalbum over jezelf blijven en het pad blijven volgen dat je voor jezelf hebt uitgestippeld. “Veel mensen vinden mij een rare vogel en vragen me waarom ik dit soort muziek speel omdat het eigenlijk niet echt overal gewaardeerd wordt. Door heel kritisch te zijn op wat we maken en met wie we werken bewijzen we dat we ook met dit soort muziek mensen kunnen raken en vermaken. Dit is wat ik doe, en daar ben ik trots op,” aldus Dave.

Het resultaat zijn elf eerlijke songs, zonder poespas, recht voor zijn raap. “De songs gaan over hoe het voelt om de underdog te zijn en de struggles die je hebt als muzikant, zeker als je gitaarmuziek maakt. Ik vind het belangrijk dat dit soort muziek overeind blijft, hoe moeilijk het ook is. Dit is de muziek waar ik ooit verliefd op ben geworden, muziek die spreekt vanuit het hart. Eerlijker dan deze plaat wordt het niet!”

Dit sluit perfect aan op de manier waarop we Dave hebben leren kennen als deelnemer aan The Voice of Holland (2016), waar hij tweede werd. Ook daar deed Dave zijn eigen ding en vocht voor zijn plekje binnen het programma. Dave: “Er is niks mis met mainstream zijn, maar het is niet mijn manier van muziek maken. Ik wil aantonen dat het genre dat we met de band spelen ook een groter publiek kan bereiken, maar toch in de schaduw van de hedendaagse mainstream beweegt. Ik heb geleerd om voor mijn plek te vechten, sterk te blijven en te geloven in mezelf. What you see is what you get.”

Met ‘It’s About Time’ is Voltage weer een stap verder in hun ontwikkeling en in het neerzetten van een eigen identiteit, zegt Dave. “Dat is voor mij het allerbelangrijkste, dat we een eigen identiteit hebben. Je moet kiezen voor je eigen geluk, wat niet altijd makkelijk is. Maar wel noodzakelijk.”

ONGEHOORD is te beluisteren op maandag van 17:00 tot 19:00 en op dinsdag t/m vrijdag van 17:00 tot 18:00 via
https://www.radio.duivenstraat.net
https://tunein.com/radio/Radio-Duivenstraat-s242897/
https://radio.garden/listen/radio-duivenstraat/ntHk5OeR

Website Voltage

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.