News Ticker

Birds Of Chicago in de Cobblestone

Op 3 februari 2014 zag ik Birds of Chicago voor het eerst live aan het werk in NiXenMeeR. Met de net twee maanden oude baby en de moeder van JT als oppas gaat de tour gewoon door. En dat hebben wij geweten toendertijd. Nu twee jaar later staan zij in een uitverkochte Cobblestone in Oldenzaal als vijf-mans formatie op het podium. Naast Allison Russel (lead vocal, banjo, clarinet, uke) en JT Nero (lead vocal, acoustic guitar) staan daar Joel Schwartz (electric guitar), Chris Merrill (electric bass) en Bart de Win (toetsen, accordeon).
Birds of Chicago-0326
De entree alleen al was overweldigend, bij het bestijgen van het podium en de aanblik van de charismatische Allison, verstomde het geroezemoes direct en had de band de volle aandacht. Oude en nieuwe liedjes werden aaneen geregen. Het lijkt bijna onmogelijk, maar de songs van het nieuwe album Real Midnight leken soms nog meer diepte te krijgen en de oude werden lekker opgefrist met een sublieme gitarist Joel Schwartz en een basislijnen bewakende Chris Merrill die er zo nu en dan ook hele mooie melodielijnen uit gooit.
Birds of Chicago-0308Birds of Chicago-0299
Over de stemmen van Allison en JT hoeven wij het helemaal niet te hebben, twee stemmen die zo verschillend zijn maar zo mooi matchen. En ook muzikaal staan zij hun mannetje. Als het melancholisch moet is daar Allison met de klarinet en voor de vrolijke noot is er de uke en banjo.
Birds of Chicago-0338
Bart de Win begeleidt de songs op de toetsen of pakt, zoals in ‘Sans Souci’, de accordeon, Bart op zijn best in dit heerlijke nummer.
Birds of Chicago-0320
Dit alles weten JT en de altijd goedlachse Allison prachtig aan elkaar te praten met humor en onderlinge plaagstootjes. Dit was weer een optreden met een gouden randje.

Tourdata 2016 Nederland:
Maandag 25 april Paradiso Kleine Zaal Amsterdam
Dinsdag 26 april Kloveniersdoelen, Middelburg
Donderdag 28 april Puur Wit, Terheijden
Vrijdag 29 april In The Woods, Baarn
Zaterdag 30 Rhythm & Blues Night, Groningen
Zaterdag 7 mei Moulin Blues, Ospel
Zondag 8 mei Cafe Trianon, Nijmegen
Maandag 9 mei Meneer Frits, Eindhoven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.