News Ticker

CD recensie Warren Haynes – Ashes & dust

CD recensie Warren Haynes – Ashes & dust
Voor de Haynes liefhebbers is het geen geheim dat Warren zich niet laat leiden door anderen en altijd zijn eigen gang gaat. Met Gov’t Mule kennen wij natuurlijk de southern kant, waar hij later ook verrast met jazzy en reggae muziek.

Op ‘Ashes & dust’ gaat hij samen met Railroad Earth, weer eens een andere weg inslaan, die van americana/blues/akoestische rock, zeker niet te verwarren met de country/bluegrass stijl.
Laat ik eerst even de leden van Railroad Earth even voorstellen voor een beter beeld.
Todd Sheaffer – Lead vocals, Acoustic guitars, Tim Carbone – Violins, Electric Guitar, Vocals
John Skehan – Mandolin, Bouzouki, Piano, Vocals, Andy Goessling – Acoustic guitars, Banjo, Dobro, Mandolin, Lap Steel, Flute, Pennywhistle, Saxophones and Vocals, Carey Harmon – Drums, Hand Percussion, Vocals en Andrew Altman – Upright and Electric bass.

Uit bovenstaande blijkt wel de variatie die er voor handen is. Om er een paar nummers uit te lichten, beginnen we met ‘Stranded in self-pitty’, lekkere blues met een gypsy laagje, tranentrekker ‘Wanderlust’ krijgt Warren de steun van zangeres Shawn Colvin, top of the bill americana.
Fleetwood Mac’s ‘Gold dust woman’ is waarlijk omgetoverd naar een beetje mystiek nummer met het prachtig duet met Grace Potter maakt dit nummer tot een pareltje. ‘Spots of time’ is al vele malen live gebracht door de Allman Brothers Band maar nog nooit in de studio opgenomen en is nu dus door Warren omgezet naar een prachtige americana uitvoering en dan is er ook nog ‘Word on the wind’ met daarin een messcherp gitaarwerk van Warren.

Ashes & Dust is een cd voor muziekliefhebbers die niet aan één stijl vastgeroest zijn, voor mij is het een topper!

Release datum 24 juli 2015
Label: Mascot Label Group

Website Warren Haynes

1 Reactie op CD recensie Warren Haynes – Ashes & dust

  1. jan, Warren staat al jaren op eenzame hoogte!
    Een southern gentleman en geweldige muzikant!
    Hij doet zijn eigen ding …. En hoe!!!
    Een beauty van een cd die heel ruim voorgenoteerd is!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.