News Ticker

Concert recensie Billy & Bloomfish

20 Maart waren ze weer terug in NiXenMeer en dat hebben wij geweten.


IMG_4348
Zij moesten het doen voor een klein publiek maar daar was bij Pascale en Kathleen niets van te merken, want als er twee bezeten zijn van live optreden dan zijn zij dat wel.
Vol overgave storten zij zich op hun repertoire zoals ‘Chaingang’ ‘Sweet loving’ ‘Sing blue bird sing’ en vele anderen met altijd die heerlijke gitaarklanken van Pascale op haar ‘Duruan’ ‘Zong’ en ‘P’tietie’ en Kathleen op haar Gibson en natuurlijk de heerlijke twee-stemmige zang, de één soms bassend en en hezig grommend, de ander hoog en hard uithalend, een prachtige samensmelting van stemmen.
De nummers worden op een vrolijke, guitige manier aan elkaar gepraat en wordt er met bewondering over Ray Bonneville (Darlin’ put your suitcase), David Olney (Deeper well) en Eric Bibb (Don’t let nobody…) gepraat, waar zij dan een schitterende uitvoering van gaven, waar ‘Deeper well’ er boven uit springt zo mooi.
IMG_4319
En als je dan ook nog een gedicht van dichter en vriend Paul Cox (zo stil), zo mooi weet te vertalen naar ‘So quiet’ met een prachtig arrangement, dan doe je het goed.
Dit was weer zo’n avond die je niet wilt missen.
Ik blijf de dames inde gaten houden, ook daar zij bezig zijn met een ander project: The Infamouse Roots Rielemans Family Orchestra, een vijf-koppige formatie met uiteraard Pascale en Kathleen, als ook Nils de Caster, Bruno Deneckere en Luiz Márquez, dit zal een bijzonder project worden, klik maar eens op de links van bovengenoemde heren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.