News Ticker

Jason Ricci & The Bad Kind in NiXenMeeR

De dag, 4 december 2009, staat nog in mijn geheugen gegrift. In een volle bak maakt Jason Ricci & New Blood een enorme indruk op het aanwezige publiek. 18 Mei 2016, bijna 7 jaar later, maakt hij eindelijk weer zijn opwachting, nu met The Bad Kind.
Jason Ricci & The Bad Kind-0749
Er wordt rustig afgetrapt en langzaam wordt het tempo via een funky nummer opgevoerd. De spanning lijkt er eerst even af te moeten. En dan gaan zij helemaal los met een Jason die steeds verder ontspant en veelvuldig lachend te zien is. Heel mooi om te zien dat een band met zoveel plezier staat te spelen en dat over weten te brengen op het publiek. Tot vier maal toe als er heel klein gespeeld wordt, of het nu op de harp, gitaar of bas is, wordt het muisstil, naast de muziek is alleen lichtelijk de airco te horen. De spanning is dan voelbaar, het publiek gaat er helemaal in op. Chapeau voor band en publiek!
Jason Ricci & The Bad Kind-0785
Behalve eigen nummers zijn er ook nummers van de bands van gitarist John Lisi, You can dig it, en van bassist Andy Kurz/gitarist Sammy Hothckiss, Deamon Lover, te horen. Ook drummer Adam Baumol heeft zijn sporen verdiend met zijn band ‘In Business. Nummers die aantonen dat Jason een geweldig stelletje muzikanten bij elkaar heeft gezet.
Jason Ricci & The Bad Kind-0791
Naast bovenstaande nummers komt er nog een hele waslijst aan nummers langs oa Double trouble
I’m a New Man, Broken toy en Hip Shake. In die nummers is er ruimte voor elke muzikant en daar wordt dan ook met geweldige solo’s gebruikt van gemaakt. Het is ook weer opvallend hoe Jason zijn harp bespeeld met een onvoorstelbare hoeveelheid noten, maar ook andere instrumenten nabootsend zoals gitaar, trompet en wat eigenlijk niet. Virtuoos.
Jason Ricci & The Bad Kind-0718
Jason vergeet ook collega’s niet, hij eert hierbij in de muziek Candye Kane en Sean Costello (beiden zeer geliefd in NiXenMeeR), hoe mooi kan het zijn. Voordat hij met ‘Walk On The Wild Side’ begint komt nog even zijn levensloop in een notendop langs en dat geeft dit nummer nog meer glans.
Jason Ricci & The Bad Kind-0773
Wat begon als een mooi weerzien, eindigde in een onvergetelijke en bijna niet te overtreffen avond.

1 Reactie op Jason Ricci & The Bad Kind in NiXenMeeR

  1. Yvonne van Eck // 23 mei 2016 op 16:44 // Beantwoorden

    Mooie weergave van deze avond, vaneck. Ik vond dit zelfs beter dan in 2009 met bad blood, alleen de uitvoering van broken toy vond ik toen mooier dan nu.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.