News Ticker

Sean Webster & the Dead Lines feat Jon Amor

Na jaren, 20 februari eindelijk weer eens naar een concert van Sean Webster geweest, nu met zijn Dead Lines feat Jon Amor.
sean1
Afgelopen week speelden zij nog in Engeland alwaar zij afscheid namen van drummer Phil Wilson (vertrek naar Laurence Jones). De tweede gig aldaar werd ingezet met Joel Purkess (voorheen bij de Mason Rack Band) als drummer.
joel1greg1

 

 

 

 

 

De set begint met een track van zijn laatste album See it through, The Mayor. Het begin leek nog even of zij elkaar moesten aftasten maar wat zich daarna ontspon was een feestje voor de oren (wel met plugs in de oren). Oude en nieuwe nummers kwamen langs en een enkele cover. Superstition is een prachtige uitvoering, die ik na een uitleg op een workshop van Joel alleen maar meer ben gaan bewonderen door de complexheid van dat nummer. En de uitvoering van Rather go Blind was om door een ringetje te halen met die zwoele, hesige stem van Sean. Wel jammer was dat ondanks de vooraf gevraagde stilte door Sean, door enkele onverlaten niet werd opgevolgd, waardoor het effect van het nummer, als je niet vooraan stond, verdween.Ook wordt er ruimte voor  nummers van de Hoax ingeruimd, waaronder het prachtige C’mon Suzie, met een helemaal in zijn element zijnde Jon Amor
ash1jon 1

 

 

 

 

 

 

 

 

De band weet elkaar wel te vinden. Zij durven elkaar uit te dagen en drijven elkaar daardoor naar grootte hoogte. Het plezier onderling spat er af en waait over naar het publiek. Ook Jon Amor voelt zich als een vis in het water en zou wat mij betreft naast Sean en Ash Wilson de derde gitarist mogen worden, jawel drie gitaristen misstaan niet in deze band. Vaak is deze constructie een overkill maar in dit geval vullen zij elkaar geweldig aan.


De ritmesectie staat wat mij betreft als een huis, Greg Smith bast er heerlijk op los met mooie loopjes en gooit er ook nog even een lekkere solo uit. Datzelfde kan ook voor nieuwkomer Joel Purkess gezegd worden, het lijkt of hij altijd al in de band gespeeld heeft, zo gemakkelijk spelend, met veel variatie, never a dull moment. Ik kan mij haast niet aan de indruk onttrekken dat Sean zondag of maandag met het bericht naar buiten komt dat dit de vaste drummer van de band gaat worden.

Het was de rit de moeite waard om enkele uren in de auto te zitten, deze gaan wij nog wel eens in de herhaling gooien.

1 Reactie op Sean Webster & the Dead Lines feat Jon Amor

  1. Reactie van Saen Webster op facebook:It gives me great pleasure to introduce and formally welcome our new drummer to the band Mr Joel Purkess. Formerly of the Mason Rack Band amongst others! We’ve had a great first weekend away with him, lovely bloke and fantastic addition to the Sean Webster Band rhythm section.

    Let’s make him feel welcome 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.