News Ticker

Andrew Riverstone – Andrew Riverstone

Label: Atlantic Highway Records

Voor dit nieuwe self-titled album haalt gitarist / songwriter Andrew Riverstone inspiratie uit de jaren 70 bij blues / rockpioniers Peter Green, Jimmy Page en West Coast troubadours J.J. Cale, Tom Petty en Neil Young, en Afrikaanse en folk percussie mixt met gruizige bluesriffs en soulvolle vocalen. De voormalige sessiegitarist werkte oa in Londense studio’s waaronder Abbey Road, waar hij heeft opgenomen met producenten Gus Dudgeon (David Bowie, Elton John), John Burns (Genesis) en schreef samen nummers met Busta Jones van Talking Heads.

Riverstone is nu een gevestigde soloartiest met drie onafhankelijke albumreleases, regelmatig toerend langs clubs, pubs en kunstcentra en festivals in het VK. Hij heeft drie shows gespeeld op het Glastonbury festival, dat werd uitgezonden op BBC Radio, Radio National Spanje, Sky TV, Channel 4 en MTV.

Dit nieuwe album is opgenomen in Somerset en Buckinghamshire met Riverstone die percussie speelt, gitaar, bas en keyboards, waarbij hij tegelijkertijd zang en gitaar opneemt om live sfeer vast te leggen.

Het openingsnummer ‘Waiting On The Other Side’ bestaat uit gedreven riff ondersteunt door een swingbeat, met teksten over levenskeuzes. ‘Sunny Monday’ is een opzwepend nummer met een swingdrumbeat en vuile riffs, met gastvocalen van Stevie Nicole Brown. ‘Guitar Solos And Other Sins’ steunt op een djembe-patroon, slide-gitaar en spirituele zang dat door tempoveranderingen overgaat naar een waanzinnige instrumentale passage. Het stuk grijpt terug op de vroege jaren 90 van Andrew
waar virtuoze solo’s een ‘absolute zonde’ waren.

Tracklist:

01 Waiting On The Other Side (3:58)
02 Sunny Monday (3:42)
03 Guitar Solos And Other Sins (6:15)
04 The Living Room (4:48)
05 Midnight Special (3:28)
06 When The Wind Changes (3:44)
07 One Foot In The Bucket (4:06)
08 Embers And Endless (4:32)
09 Chasing Out The Shadows (6:04)
All songs/music by Andrew Riverstone

Website Andrew Riverstone

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.