News Ticker

Bard Edrington V – Two Days in Terlingua

Bard kennen we van zijn samenwerking met Boris McCutcheon want deze twee woestijnratten vormen samen ook The Hoth Brothers Band. Bard heeft echter meer trucs die hij uit zijn mouw kan schudden. Hoewel hij in het dagelijks leven tuinen ontwerpt en betegelt met de prachtigste mozaïeken, doet hij dat telkens zingend en ploppen er allerlei liedjes op in zijn hoofd die hij dan ‘s avonds opschrijft, Dat doet hij ook enorm productief, zodat hij naast The Hoth Brothers ook nog zijn eigen band heeft en zelfs ook nog deel uit maakt van andere projecten.

Na zijn debuut Espadin brengt hij met Two Days in Terlingua wederom een nieuw album uit onder zijn eigen naam. Dit maal zingt Bard over zijn eigen familiegeschiedenis. Hij werd geboren in Alabama en groeide op in Tennessee en zijn familie komt van de prairies in Kansas en uit plaatsjes aan de rand van de Mississippi in Arkansas. Allemaal hard werkende families die niet bang waren om hun handen vies te maken. Zijn vader leerde hem in zichzelf te geloven en dat hij dan alles aan kon wat er op zijn pad zou komen. Zijn moeder werkte overdag ook hard, deed alle administratie voor het familiebedrijf en slaagde er ook nog in om ‘s avonds een perfecte maaltijd voor te schotelen.

Bard zijn eerste muzikale inspiratie vond hij in North Carolina waar hij Doc Watson zag spelen en hij was meteen verknocht aan Old Time muziek. Hij leerde zichzelf Clawhammer stijl banjo en de fingerpicking stijl van de blues van Mississippi John Hurt en ook de stijl van Appalachian Mountain muziek en country blues. Met al die ingrediënten verteld hij op dit album het verhaal van de reizen van zijn familie door het zuiden van de Verenigde Staten. Bard wordt bij gestaan door Jim en Bill Palmer op bas en drums, Karina Wilson op de Fiddle en vocals en Alex MacMahon (Handsome Family) op allerlei snaren.

Two Days In Terlingua schotelt je een heerlijke muzikale mix voor van country, blues, folk en zelfs een vleugje cajun met heerlijk snaren gepluk, banjo’s, fiddles maar ook prachtige huilende en dreigende gitaren. Lekker je ogen dicht doen en het is of hij je mee op vakantie neemt langs de prairies, swamps en naar de waterkant van de Mississippi delta. Echt genieten dus!

Track Listing:
01 Ramblin’ Kind
02 Property Lines
03 Shut the Screen Door
04 A New Day on the Farm
05 Bard and the Bears
06 Strange Balloon
07 Ma Chérie
08 Masterpiece of St. Mark’s Square
09 Black Coal Lung
10 Athena’s Gaze
11 Dog Tags 1942
12 No Reason

Website Bard Edrington V

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.