News Ticker

CHARLEY CROCKETT – WELCOME TO HARD TIMES

Label: Thirty Tigers / Son Of Davy
Release: Vrijdag 31 juli 2020

Het nieuwe album van Charley Crockett is misschien wel een nog krachtiger bewijs van zijn door liefde gebroken hart dan het litteken op zijn borst. Na een openhartoperatie te hebben ondergaan die zijn leven heeft gered, zegt Charley dat hij overwoog om “slechts een minuut” rustig aan te doen, maar toen hij eenmaal hersteld was, deed hij precies het tegenovergestelde. Met een opgetrokken wenkbrauw zegt hij moedig: ‘Ik wilde een album maken dat het hele gesprek over countrymuziek zou veranderen.’ Dat album is Welcome to Hard Times, een toepasselijk verzameling nummers, die perfect passen bij deze moeilijke dagen, ook al werd het net gemaakt voordat de corona pandemie toe sloeg. De muziek werd gevormd door zijn hartproblemen en de wens van producer Mark Neill om ‘een donkere gothic countryplaat’ te maken. Charley wist zeker hoe ze dat moest bereiken. “Ik denk dat je het diepe, donkere verdriet in deze plaat kunt horen”, zegt hij, “maar ik denk dat het dit soort duisternis is dat anderen zal opbeuren.”

Met tekstuele bijdragen van Pat McLaughlin en Dan Auerbach is Welcome To Hard Times een mix van klassiek country, psychedelische spaghetti western en rhythm & blues geworden. Het bevat historische klanken, maar deze toepasselijk songs passen perfect in deze moeilijke tijden.

Crockett deelde zijn visie voor de plaat: ‘Deze plaat is voor de mensen die het gevoel hebben dat alles is bepaald. Als je denkt dat je een gespeeld spel speelt, heb je gelijk. Als het lijkt alsof alle kaarten van tevoren zijn gedeeld, zijn ze dat. Maar je moet nog steeds de dobbelstenen gooien, zelfs als je weet wat de uitkomst is.

Tracklisting:
01 Welcome To Hard Times
02 Run Horse Run
03 Don’t Cry
04 Tennessee Special
05 Fool Somebody Else
06 Lilly My Dear
07Wreck Me
08 Heads You Win
09 Raining In My Heart
10 Paint It Blue
11 Blackjack County Chain
12 The Man That Time Forgot
13 The Poplar Tree

Website Charley Crockett

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.