News Ticker

Ellen Shae – Caged Bird

Ellen Shae groeide op in Zeeland, vanaf dertien jarige leeftijd staat ze als zangeres op het podium. Toen ze zestien was volgde ze klassieke gitaarlessen maar ze gaf toen al haar eigen draai aan de composities. Ze zong in verschillende bands o.a. rock, jazz en blues. Op autodidactische wijze ontwikkelde ze zich verder op gitaar, begon met het schrijven van liedjes en werkte samen met folk en americana muzikanten.

In 2014 bracht ze haar debuutalbum “My Window” uit en in 2017 volgde “Clouds”. Zomer 2019 stond ze als eerste Nederlandse artiest, samen met o.a. Martyn Joseph, Beth Nielsen Chapman en Kerri Powers, op het befaamde Falcon Ridge Folk Festival in Hillsdale nabij Woodstock.

Via Tom Mank, die meeschreef aan twee songs op dit album, leerde Ellen Producer, recording engineer, multi-instrumentalist Rich DePaolo kennen. Hij produceerde o.a. meerdere albums voor prijswinnende Indie artiesten als Joel Rafael en The Burns Sisters. Ellen besloot drie songs te laten produceren door DePaolo en nam deze op in de Electric Wilburland studios van grammy winnaar Will Russell. Ze raakte geïnspireerd door de passie voor muziek en bleef maar schrijven. Ze nam gitaar en vocals, van de overige liedjes, op in Barefoot studio in België en stuurde deze naar DePaolo.

Ellen Shae werkte naast Rich DePaolo (bas, gitaren, mandoline, banjo, toetsen) en Sera Smolen (cello), voornamelijk met Amerikaanse muzikanten zoals Bill King (drums), Doug Robinson (contrabas), Max Buckholtz (viool, viola) en Mark Karlsen (soprano sax). Gait Klein Kromhof werkte als enige Nederlandse muzikant mee aan dit album. ”Caged Bird” werd vervolgens gemasterd door Fred Kevorkian (Willie Nelson, Joan Osborne, Maroon 5)

Caged Bird” komt vanuit Shae’s ziel, enigszins autobiografische songs maar ook over de wereld die ze rondom zich heen ziet en over gebeurtenissen die haar raken. De titelsong Caged Bird schreef ze samen met Tom Mank, en gaat over het verlangen om zich meer met muziek bezig te houden, de roep van het podium waarin ze vooral authentiek wil blijven.

ALBUM TRACKS:
01 Caged Bird
02 Polluted Air
03 Open Road
04 Rhyme
05 Toby
06 Dive in the dark
07 Salt
08 Judging
09 Homesick

Website Ellen Shae

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.