News Ticker

Hoth Brothers Band – Tell Me How You Feel

Release: 26/03/2021

The Hoth Brothers Band is het nieuwe project van Boris McCutcheon en zijn muzikale broeder Bard Edrington. Beide zijn hardwerkende mannen uit New Mexico die tussen het werken in de appelgaarden ook nog samen liedjes schrijven. Op hun nieuwste Tell Me How You Feel komen deze vragen voorbij: “How are you feeling?” What are you thinking? “How is this affecting you?” “How can we get through this together?

Of zoals ze het zelf noemen: Pandemic raging, mad men undermining our democracy. The age of disinformation and algorithms distorting reality. Het is bij elkaar eigenlijk genoeg om jezelf er voor op willen sluiten in een bunker voor een winterslaap en pas weer buiten komen als alles weer opgelost is. Gelukkig deden The Hoth Brothers Band dit niet, maar kozen zij in plaats van een bunker voor de opname studio en namen een nieuw album op.

De maar liefst 17 tracks verhalen prachtig over van alles dat hen bezig houd en wat ze om zich heen hebben gezien. Zoals de opener “Judith”over een kunstenares uit een piepklein bergdorpje die ondanks haar broze gezondheid niet uit haar inspirerende omgeving weggehaald wil worden. Deze song klinkt als een verloren Carter Family hit. Of Honey Guide een heel erg opzwepend liedje over een race naar een bijzonder vogeltje. Het is een van de voorbeelden van de muzikale reis door de mysterieuze landschappen van New Mexico waarop The Hoth Brothers Band je meenemen. Dan is er ook nog een momentje dat de lage landen voorbij komen in de song “Volendam” geïnspireerd op hun verblijf in de beroemde Nederlandse vissersplaats. Boris zijn trouwe viervoeter Pappy wordt vereeuwigd in de prachtige ballad Pappy’s Last Ride. Verder ook een eervolle vermelding voor Sarah Ferrell, de bassiste van de band die haar vocalen laat schitteren in de ballad “Wilding Of Robby” Sarah is elders op het album natuurlijk ook veelvuldig te horen in de achtergrond vocalen, want het stikt van de prachtige vocale harmonieën op dit geweldige album. Qua stijl is het op en top Americana met een beetje een bluegrass feel, maar verder zijn we natuurlijk van Boris al gewent dat hij zich meestal niet in een enkel muzikaal hokje laat plaatsen. De heerlijke song Dying for Diane walst ook al dagen in mijn hoofd, een super catchy lied. Ze schreven het in de spirit van Texas Troubadour Ernest Tubb en het gaat over een hopeloze liefde die niet wordt beantwoord. Met The Hoth Brothers kun je in ieder geval glorieus de lockdown trotseren en ik beloof dat het dan spoedig ook weer lente wordt en de zon ook weer gaat schijnen!

Climb out of your bunker and hit play!

Track Listing:
01 Judith
02 Tell Me What You Thinking
03 Cliff Fendler
04 Honeyguide
05 Slickhorn
06 Volendam
07 Cherry Pits
08 Trouble and Desire
09 Pappy’s Last Ride
10 Passage
11 Boogieman Mesa
12 One Hard Rain
13 Poor Man’s Light
14 Wildin of Robby
15 Sam Hill
16 Dyin’ For Diane
17 Rough Ragged Edge

Website Hoth Brothers Band

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.