News Ticker

THE PRETTY THINGS – BARE AS BONE, BRIGHT AS BLOOD

Release date: Friday, September 25th 2020
Label: Madfish

Op 15 mei 2020 overleed Phil May, de legendarische zanger van The Pretty Things. Op het moment van zijn overlijden was Phil enorm content met de aanstaande release van het allereerste, volledig akoestische Pretty Things-album, dat onlangs was voltooid.

‘Bare As Bone, Bright As Blood’ is een album met rauwe, live, duivelsmuziek rechtstreeks uit de Dartford Delta met het hart in het tijdperk van de depressie in Mississippi. Een plaat om de die-hard fans van de band te laten nadenken én ervan te genieten én om ze terug te brengen naar waar de “1st Wave British R & B’ers” binnenkwamen. Niet zomaar een vrolijke trip down memory lane, maar iets om wat in perspectief te plaatsen op de opkomende weg voor ons, evenals uitzicht op die weg.

Het bevat een mix van bronmateriaal, naar de normen die de band al jaren in zijn sets speelt. Enkele semi-hedendaagse composities van onverwachte, bestaande en gevestigde artiesten (maar van een jongere generatie); originele opnames geschreven door oude vrienden en nieuwe vondsten. Er is een verband tussen de 55-jarige periode van de start-up Pretties, en deze nieuw release, akoestische en roots Pretty Things.

Tracklisting:
01 Cant Be Satisfied
02 Come Into My Kitchen
03 Aint No Grave
04 Faultline
05 Redemption Day
06 Devils Had A Hold On Me
07 Bright As Blood
08 Love In Vain
09 Black Girl
10 To Build A Wall
11 Another World
12 Im Ready

Website The Pretty Things

1 Reactie op THE PRETTY THINGS – BARE AS BONE, BRIGHT AS BLOOD

  1. Zo mooi, zo puur

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.