News Ticker

NEW YORK BLUES HALL OF FAME ZANGER/GITARIST CHRIS BERGSON

Tussen zijn tours in Frankrijk en Rusland heeft Chris Bergson met zijn trio een aantal dagen te vullen en dat doet hij in Nederland. Beschikbaar voor allerlei soorten podia, dus vraag gerust naar de condities: road@continental.nl
Weinig artiesten brengen vanaf het podium meer energie over op hun publiek dan Chris Bergson. Blues met passie is natuurlijk een (vaak misbruikte) standaard kreet maar zelden meer toepasselijk als bij Bergson die niet voor niets is opgenomen in de New York Blues Hall of Fame.
All Music guide noemde hem “een van de meest inventieve songwriters van de hedendaagse blues” en Elmore Magazine vindt de Chris Bergson Band: “een van de meest getalenteerde bluesbands van nu……van stampende rock naar funk en van soul naar Delta blues en alles wat daartussen ligt”. En dat klopt aardig met de mensen die sommige solo’s van Bergson een “Steve Cropper stempel van goedkeuring” meegeven.
Het is dan ook niet vreemd dat het optreden van de Chris Bergson Band in de nodige recensies tot een van de hoogtepunten werd gerekend van de Groninger R&B Night 2017.
Daarvoor had hij al geschitterd op festivals als Moulin Blues, Gevarenwinkel, Wespelaar Swing en de Hageland Blues & Roots Night.
Ook voor zijn album Bitter Midnight kwamen de diverse media superlatieven, en de bluesy radiomakers zendtijd tekort.   
– Bluesmagainze.nl: Dit album zou wel eens het album kunnen zijn dat Chris Bergson bij het groot publiek bekend maakt en zorgt voor de echt grote doorbraak van deze uitstekende gitarist, songschrijver en zanger.
– Alcountryforum: Het is de veelzijdigheid, waar je van geniet met laat zijn soulvol stemgeluid en de adembenemende toon van het slide- en vlot elektrisch gitaarwerk. Een heerlijke plaat.
 
Chris Bergson Band: Chris Bergson – guitar, vocals;   
Philippe Dandrimont – bass;  Pat Machenaud – drums

Tourdata:
Zo 31 maart: beschikbaar 
Ma 1 april: beschikbaar
Di. 2 april: Utrecht – TivoliVredenburg/Club 9
Wo. 3 april: Apeldoorn – Bluescafe
Do. 4 april: beschikbaar         

Kijk hier naar wat video’s:

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.