News Ticker

The Blue Poets maakt krachtig statement met nieuw album ‘All It Takes’

Een ongeremd en rauw statement, dat is ‘All It Takes’, het nieuwe album van de Hamburgse formatie The Blue Poets onder leiding van stergitarist Marcus Nepomuc Deml. ‘All It Takes’ komt vandaag uit via Triple Coil Music/ Broken Silence.

Beluister ‘All It Takes’ via Spotify of Apple Music

Geen gepolijst bluesrock product
‘All It Takes’ bestaat uit negen van blues doordrenkte rocksongs over verlangen, pijn en wereldgebeurtenissen. The Blue Poets is geen gepolijst bluesrock product, maar een band met een eigen stijl; spannende songstructuren en gitaarspel dat onder je huid kruipt.

Ongeëvenaard gitaarspel
Zanger Gordon Grey’s ruwe timbre geeft de liedjes diepte en focus, terwijl de ritmesectie (Felix Dehmel op drums en Phil Steen op basgitaar) veel meer biedt dan de noodzakelijke basis. Een glansrol is weggelegd voor het ongeëvenaarde gitaarspel van Marcus Deml. Gewapend met alleen een Stratocaster, een Marshall versterker en zijn signature “Sweet Elephant” Overdrive pedaal, zet hij een geheel eigen geluid neer. Of het nu gaat om de riffs van het titelnummer ‘All It Takes’ of de drie minuten durende solo van ‘Crawling’, Deml slaagt er altijd in om een ​​verhaal te vertellen met zijn gitaar.

Errorhead en Guitar Hero Award
Na al die jaren in de muziekwereld kan het me niet meer schelen wat mensen van mij denken“, aldus de in Praag geboren globetrotter Deml. De gitarist verrijkte honderden albumproducties met zijn gitaarspel en leidde meer dan 10 jaar de Duitse band Errorhead. Het Amerikaanse tijdschrift ‘Guitar’ bekroonde Marcus met een Guitar Hero Award tijdens een uitreiking in de Rock’n’Roll Hall of Fame in Cleveland.

Vrij van de gebruikelijke regels
De muziek op ‘All It Takes’ profiteert van de ontspannen houding van Deml; alles klinkt organisch en vrij van de gebruikelijke regels. De liedjes schuwen sociale thema’s niet. Het catchy ‘Angry Man’ gaat over de maatschappelijke woede waar we dagelijks mee geconfronteerd worden en ‘Crawling’ weerspiegelt het gebrek aan kansen waar sommige groepen tegenaan lopen. ‘Cyber ​​Love’ koppelt humor aan de zoektocht naar liefde in het digitale tijdperk. In hekkensluiter ‘The Day’ zoeken The Blue Poets naar een manier om te dealen met de eindigheid van het bestaan.The Blue Poets touren in het najaar in Duitsland. Aan een liveshows in de Benelux wordt gewerkt.

Website The Blue Poet

Tracklist:
01 Angry Man
02 Could Have Lived
03 All It Takes
04 Crawling
05 Been Here Too Long
06 Bad News
07 Mind Your Own Business
08 Cyber Love
09 The Day

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.