News Ticker

THE COLD STARES KONDIGEN BE & NL SHOWS AAN

In navolging van het nieuwe studio album ‘Heavy Shoes’
Nu uit via Mascot Records /Mascot Label Group

15 okt 2021 – De Blaaspijp, Koekelare (BE): No presales
16 okt 2021 – De Harmonie, Oudenaarde (BE) – TICKETS
29 okt 2021 – Poppodium Volt, Sittard (NL) – TICKETS
31 okt 2021 – De Zwerver, Leffinge (BE) – TICKETS

Het duo The Cold Stares uit de staat Indiana, USA, komen deze oktober naar België en Nederland voor een viertal shows. Deze shows zijn onderdeel van een Europese tour door Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en België. Tijdens deze shows zullen zij naast succesvolle tracks als ‘Any Way The Wind Blows’ en ‘I Was A Fool’ tracks van hun recent uitgebrachte album ‘Heavy Shoes’ ten gehore brengen.

Alleen al hun levensverhaal zou genoeg zijn voor een dramaserie – kanker, zelfmoord, verraad, echtscheiding, verlies, een identiteitscrisis en duistere verhalen over hun voorouders. ‘Write about what you know’, zeggen ze. Dirty fuzzed-up rock and roll gemixt met blues, garage en desert rock. Sombere verhalen lopen door de songs heen met onverschrokken eerlijkheid. Authenticiteit is kenmerkend voor Chris Tapp en Brian Mullins.
 
Het album is grotendeels opgenomen in de Sam Phillips Recording Studio, Memphis – en deels in hun eigen studio in Indiana. De vibe van de stad Memphis – de muziek, de geschiedenis, de mensen, de Mississippi – dringt diep door in het album. Mark Needham (The Killers) is verantwoordelijk voor de mix, en het album is gemastered door Andy Vandette (Beastie Boys/Smashing Pumpkins).

Bekijk hier de band’s meest recente video voor ‘Prosecution Blues’

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.