News Ticker

Van kleuter naar drumleraar: Joel Purkess

Joel Purkess was 3 toen hij voor het eerst drumde. Op zijn kinderdagverblijf deden de kinderen een Kerstconcert voor hun ouders, Joel drumde op het liedje ‘Little drummer boy’ en had zelfs zijn eerste kleine drumsolo.
Pas 10 jaar later pakte Joel Purkess het drummen weer op. Zijn vrienden hadden een bandje en hadden nog een drummer nodig, maar Joel had nooit lessen gehad en had ook geen drumstel. Dus gebruikte hij de bank als drumstel.
Door de hele zomer te werken en te sparen, kon hij zijn eerste drumstel kopen en begon ook met lessen. Hij speelde 1,5 jaar in dit bandje, waarmee hij optrad in kerken en talentenshows.

Tijdens zijn middelbare schooltijd speelde hij in zoveel mogelijk bandjes. Toen ging hij naar het Conservatorium, in die tijd oefende hij soms wel 10 uur per dag. Hij heeft zijn diploma behaald en vormde zijn eigen jazzkwartet. Niet lang daarna kreeg Joel bericht uit Australië van Mason Rack, die een drummer zocht voor zijn Canadese tour. Het klikte tijdens die tour, dus nodigde Mason hem uit om te komen wonen en touren als zijn vaste drummer in Australië. Een maand later woonde Joel in Australië. Hij tourde 3 jaar met The Mason Rack Band door Australië, toen ging Joel terug naar Canada om zich verder te ontwikkelen in andere muziekstijlen.
masonracklive
Anderhalf jaar lang was hij een sessiedrummer en drumleraar in Canada. Tot Mason hem vroeg om een Europese tour te doen en weer terug te komen naar Australië om daar verder te touren. Hierna hebben ze nog twee Europese tours gedaan en toen besloot Joel in Nederland te blijven en hier opnieuw te beginnen.
Nu speelt hij bij een Duitse band Bluespam en is hij begonnen met drumlessen geven. Dit doet hij bij NiXenMeer in Enschede.

Iedereen mag zich aanmelden jong/oud, beginners/professionals.
Hiervoor, en voor info, kun je een mailtje sturen naar jwpurkess(at)gmail.com of stuur via facebook een berichtje.
Wil je een drumclinic organiseren? Ook hiervoor kun je contact opnemen met Joel.
Website Joel: www.joelpurkess.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.