News Ticker

Chris O’Leary – 7 Minutes Late

Als de naam Chris O’Leary valt denken velen als eerste aan de zanger/ frontman van Levon Helm’s band The Barnburners terwijl hij al vanaf 2011 naam maakt met zijn eigen band. Inmiddels heeft hij één live album en vier studio albums op zijn naam staan. De vierde komt op 18 januari 2019 uit, 7 Minutes Late.

De opener ‘What the Devil Made Me Do’ heeft een tempo wat doet vermoeden dat de 7 Minutes late ingehaald moeten worden. In een lekkere cadans van bas en drum,met een bijna Blues Brothers gevoel, tillen de keys, gitaar en saxofoon’s en de zeer prettige stem van Chris de muziek naar grote hoogte. En dat dat niet altijd in de hoogste versnelling hoeft blijkt met ‘Your Day Will Come’, waar de muziek, met bijna huilende gitaren, je het gevoel geeft dat je je einde nadert, en de klagende zangstem bevestigd inderdaad dat het zover is. Op ‘One More Chance at Love’ laat Chris ook horen een begadigd mondharmonica speler te zijn, zijn gruizige spelvecht hier heerlijk met de gitaren, fijn nummer. Op ‘She Ain’t Coming Back’ wordt er op deze slow Delta Blues een mandoline bijgesleept om er vervolgens heel slepend een in New Orleans stijl, blazers erbij laten komen, dit is één van mijn favoriete nummers. En zo staat de CD bol met mooie nummers met een mooie mix van bluesstijlen, van soulvolle blues, swing en dixie tot schurende bluesrock zoals in ‘Bones’.

Ik heb de CD inmiddels al zo vaak gedraaid en ga hem steeds beter vinden en zou dan ook niet verbaasd zijn dat Chris en zijn band met deze CD in 2020 op diverse fronten genomineerd worden voor een award van The Blues Foundation.

Tracklist:

 1. What the Devil Made Me Do
 2. Your Day Will Come
 3. One More Chance at Love
 4. Second Time Around
 5. She Ain’t Coming Back
 6. Circus Just Left Town
 7. Seven Minutes Late
 8. Unbelievable
 9. Bones
 10. Heartbreak Waiting to Happen
 11. Driving Me Crazy
 12. Daddy’s Here

Website Chris O’Leary

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.