News Ticker

TOP optreden Statesboro Revue @ NiXenMeer, zaterdag 6 juni 2015

Soms moet ik mezelf gewoon effe in de arm knijpen… droom ik nou of is dit echt? Nou, dit was écht, en hoe! En ’t was niet eens de eerste keer, dus zo langzamerhand zou ik er wel aan gewend moeten zijn. Voor diegene die denkt dat ik aan het raaskallen ben: de Amerikaanse (want afkomstig uit Austin, Texas) band the Statesboro Revue was op tour door Europa. Frankrijk, België en Spanje werden o.a. aangedaan en precies één (ja, 1!) optreden in Nederland. Uiteraard viel de eer te beurt aan NiXenMeeR in Enschede!
IMG_6049
Statesboro Revue werd in 2007 opgericht door frontman Stewart Mann die zang, akoestische gitaar en harmonica op zich neemt, zijn broer Garrett Mann die de electrische gitaar ter hand neemt en aangevuld met bassist Ben Hussey, drummer Kristopher Schoen en toetsenman Travis Bishop.
IMG_6064
Uiteraard stond de avond in het teken van het gloedjenieuwe album ‘Jukehouse Revival’ dat later in juni 2015 officieel uitkomt. Daarvan hoorden we de meeste songs zoals opener ‘Honkytonkin’, ‘Every Town’, ‘Roll on Mama’, ‘Satisfied’, ‘Tallahassee’, ‘Like the Sound’ en het eerste nummer op het album ‘Bedroom Floor’. Daarover wist Stewart te melden dat hij graag drinkt. En vaak. En veel! Soms valt-ie dan in slaap op de bank of zo, maar ’t is ook wel eens voorgekomen dat hij spiernaakt op de vloer wakker werd met alleen z’n laarzen nog aan… en dan vraag je je ook nog af hoe dat komt. Bedankt voor onze nieuwe nachtmerrie, zullen we maar zeggen… Hoe dan ook, het leverde wel weer inspiratie op voor een nieuw liedje. En ik moet zeggen: het klonk weer eens als een klok! Mooi samenspel, al viel af en toe de akoestische gitaar wat weg in het geheel, mooi meerstemmig gezongen en geweldige gitaarsolo’s van Garrett. Daar hadden er van mij nog veel meer van mogen komen.
IMG_6060
Ook van de vorige twee albums, ‘Ramble on Privilege Creek’ en ‘Different Kind of Light’ kregen we gelukkig nog wat te horen zoals ‘Huck Finn’ (overigens op speciaal verzoek van een aanwezige fan!), ‘Hands on the Sun’ en ‘Over you’. Tja, en die sound… het is een vrij unieke combinatie van southern rock, Americana, een scheut blues en een goeie schep country. Drummer Kris zit als een regisseur achter z’n kit en zorgt als een soepele machine voor strak drumwerk. Moest ook wel aangezien Ben Hussey zo ziek als een hond was. Petje af voor toch nog steeds strakke baslijnen, maar ’t was hem aan te zien dat hij liever in z’n nest lag. De gitaarsolo’s van Garrett waren, zoals gezegd, formidabel en ook de inbreng van Travis loog er bepaald niet om, maar het optreden van deze band draait toch echt helemaal om Stuart die met een heel apart, herkenbaar maar eigen stemgeluid de band weet te dragen.
IMG_6052
Kortom: we werden weer eens verwend met een uniek optreden. Gelukkig waren er mensen uit het hele land die de weg naar Enschede hadden gevonden en gezien het enthousiasme van het publiek kan het haast niet anders dan dat deze band nog eens terugkomt. In dat geval: aanrader! Je zult zeker niet teleurgesteld worden!
IMG_6077

Tekst: Herbert Schluter
Foto’s/video: Jan van Eck

www.nixenmeer.nl
www.statesbororevue.com

1 Reactie op TOP optreden Statesboro Revue @ NiXenMeer, zaterdag 6 juni 2015

  1. Carlo Beffers // 9 juni 2015 op 15:07 // Beantwoorden

    Helemaal mee eens dat het een geweldig concert was. Wel jammer dat de bassist bij jou Ben Hussey heet, terwijl hij in werkelijkheid Ben Bradshaw heet, maar a la, what’s in a name.
    Vermeldenswaardig vind ik zelf de 2 covers van the Allman Brothers en één van Charlie Daniels Band (One way out, Southbound en Trudy) Dit maakt gelijk duidelijk waar ze hun invloeden vandaan halen. Dit werd door hun na afloop ook bevestigd in de gesprekken die ik met de 2 broers had. Maar leuk dat je er zo positief over hebt geschreven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.